Supermarine S6B Testor 1:48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Supermarine S6B Testor 1:48

Postprzez RH » piątek, 2 grudnia 2011, 10:22

Obrazek
Kolejny model z serii "złotych lat lotnictwa : tym razem jest to wodnosamolot zbudowany specjalnie do wyścigów lotniczych o Puchar Schneidera.
Gdzie w pięknym stylu je wygrywały. Swoje sukcesy byly efektem konstruktorów z Supermarine .nowinki techniczne konstrukcji jak i silnik Rolls Royce protoplasta późniejszego Merlina były wykorzystane przy produkcji Hurricana i Spitfire
Sam model tak jak i poprzednik to stare wypraski . Skleiłem go w tak zwanym
przez kolegów sposobem Vintage ,czyli prawie bez żadnych poprawek ....no...jedynie dałem mu foteliki zegary oraz wolant(bo ta figurka jest paskudna i nie warta malowania :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Podsumowując model z innej epoki ,prymitywek,ale jeszcze bardziej wredne były kalki ,po prostu rozpadły sie w trakcie moczenia ,"7" jako tako pomalowałem ,to samo z oznaczeniem statecznika ,niestety cyferek i literki "s " na nim już nie dam rady zrobić ,I tutaj prośba może ktoś coś takiego ma i mogą zrobić dobry uczynek odstępując te cyferki :)
Obrazek
RH

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Supermarine S6B Testor 1:48

Postprzez robert.bednarczyk » piątek, 2 grudnia 2011, 10:46

Witaj. Mnie się niezmiennie bardzo podobają te Twoje wynalazki ze "złotych lat lotnictwa". Wpradzie to cudo nie strzela i bomb nie zrzuca (więc trochę nie mój klimat) ale pochodzi z okresu największego postępu technologicznego w historii awiacji. Te Testrory może i modelarsko archaiczne ale z uwagi na ascetyczność konstrukcji nie przekłada sie to na jakość repliki. Szkoda tych numerów na stateczniku - gdybyś się mocno uparł dałbyś radę zrobić jakieś szablony i je wymalować. Pozdrawiam. RB.
robert.bednarczyk

Postprzez RH » piątek, 2 grudnia 2011, 16:07

Szkoda numerków, no ale trudno nic nie poradzę że takie kalki .A robić szablony raczej sie nie podejmuje ,znowu taki dobry to nie jestem :oops: tu potrzebny program komputerowy i ploter ,bo dość że malutkie to jeszcze z obwódką białą
RH

Postprzez Mariusz Jarzyna ze Szczec » piątek, 2 grudnia 2011, 16:25

Gdybyś tak jeszcze te zdjęcie na tle morza i wydm wyłożył bursztynem :mrgreen: Model się podoba
Mariusz Jarzyna ze Szczec

100-lecie Niepodległości

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli