HS 129 B-2 1:48 Italeri

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

HS 129 B-2 1:48 Italeri

Postprzez pawelc » sobota, 24 sierpnia 2013, 18:04

Hej. Moje ostatnie wypociny. Nie unoszę się nad nim zachwytem, ale cieszę się,że udało się go ukończyć.To mój pierwszy sfinalizowany projekt lotniczy w ciągu ostatniej dekady (wcześniejsze kończyły się katastrofą na etapie malowania), aczkolwiek i tak pełen bubli. Widoczne pierwsze kroki z techniką "na lakier do włosów". Poniżej kilka poglądowych zdjęć, bo sam model nie trąca szczególnym detalem, a i ja nie robiłem sobie merytorycznych wyrzutów ;o)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Po podkładzie:
Obrazek
Obrazek
pawelc

Reklama

Re: HS 129 B-2 1:48 Italeri

Postprzez radoslaw6363 » sobota, 24 sierpnia 2013, 21:59

Jak na pierwszy model od X czasu nie jest źle ;o) O wadach nie będę pisał :shock: Oby każdy następny był lepszy !
Modelu idealnie oddającego rzeczywistość nie zbuduje się nigdy, ale próbować trzeba !
Nie kłóć się z głupim, bo najpierw zaniży cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem !
Według przeprowadzonych niedawno badań stwierdzono, że ludzie którzy nie rozpoznają ironii i sarkazmu są mniej inteligentni ! Pozdrawiam !
radoslaw6363

Postprzez Aleksander » sobota, 24 sierpnia 2013, 22:21

Trochę widzę niekonsekwencji (Greatgonzo będzie wiedział, o czym piszę, bo sam zwrócił uwagę na to przy moich modelach :lol: ) - z jednej strony fajnie zrobiona góra, z ciekawym (i pewnie niełatwym) malowaniem, z drugiej - koła i kadłub (zwłaszcza w części dziobowej) surowe, aż proszą o odrobinę "washa" - samolot wygląda jak plastikowy model, nie jak replika. Szkoda, żeby takie niedokończenie psuło wygląd włożonej pracy w urealnienie górnej części kadłuba - model zdecydowanie na tym zyska!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez pawelc » niedziela, 25 sierpnia 2013, 13:42

Panowie dzięki za odzew. Na weathering zabrakło mi pomysłu, wiedziałem tylko,że chcę nieco "wybrudzić" białe powierzchnie, a na dolne partie nie miałem w ogóle planu. Z washami nadal kombinuję i postaram się aby były lepszy przy kolejnych pracach (zacząłem próby ze specyfikami AK), tutaj dla własnego dobra (a właściwie modelu) już nic nie kombinuję :mrgreen:
pawelc

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli