Watek warsztatowy prowadziłem w projekcie "Finlandia"
( Chłopaki z projektu dzięki za uwagę i wsparcie
http://pwm.org.pl/viewtopic.php?f=474&t=36988
Zapewne jak to bywa w przypadkach mało popularnych konstrukcji nie będzie się cieszył za dużą oglądalnością - może to i dobrze
Model to short run Special Hobby zdecydowanie lepszy niż stary Blenheim niedawno to pokazywany, tym niemniej było przy nim sporo pracy, a lista wad jest długa i co niestety najgorsze widoczna.
Przede wszystkim niedopasowana "szklarnia" , naprawdę duża w tym modelu była stosownie i delikatnie "naciągana" co pozwoliło prawie zamaskować duże niedopasowanie. Niestety po zdjęciu maek wyobraźcie sobie moje zdumienie jak zobaczyłem ( aż boję się napisać te słowa
poza tym kiepskie dodatki żywiczne, bardzo niedopasowane podwozie ,ale i całkiem fajne blaszki przy sterach ,które dodają sporo uroku.
Zamiast kalkomanii tym razem próbowałem malowania znaków przynależności. Brudzenie specyfikami AK.
Co do zdjęć tradycyjnie nie są najlepsze , ale postanowiłem uczyć się i nie korzystać z pomocy tylko poprawiać swój warsztat również w tym temacie
zapraszam do wytykania nie obrażę się, moja filozofią jest każdy kolejny model lepszy.