Messerschmitt bf110 e 1/72 (Airfix)

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Messerschmitt bf110 e 1/72 (Airfix)

Postprzez AdamS » wtorek, 7 stycznia 2014, 17:34

Witam.
Chcę zaprezentować wam jeden z moich pierwszych modeli. Model robiłem niestety w ekstremalnych warunkach tj. do dyspozycji miałem wyłącznie klej ostry nożyk, pędzelek i farbki. Model robiony był poza moim warsztatem... żałuję, szczególnie przeszkadza mi srebrzenie się kalkomanii ;/ . Model ten to prezent ode mnie dla mojego młodszego brata siedmiolatka... mam nadzieję że zaszczepię w nim miłość do modelarstwa ;).
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
AdamS

Reklama

Re: Messerschmitt bf110 e 1/72 (Airfix)

Postprzez Aleksander » wtorek, 7 stycznia 2014, 22:03

Kalki Airfixa mają to do siebie, że lubią się srebrzyć - przerobiłem to też na moim Hurricane. Ale poza tym model całkiem całkiem - nie wypowiadam się merytorycznie, bo się nie znam, ale podoba mi się malowanie i cieniowanie. Dawaj dalej!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Voltan » środa, 8 stycznia 2014, 08:20

Podoba mi się. Jak na malowanie pędzlem to jest na prawdę dobrze. Ładny spód. Widać staranność wykonania. Jeżeli to jeden z pierwszych Twoich modeli to tym bardziej jestem pod wrażeniem. To jest przykład dla osób które nie malują natryskowo że można zrobić to porządnie.

Kilka rzeczy które mi się nie podobają:
- kolor luf, raczej stawiałbym na czarny lekko przetarty srebrnym.
- kolor wydechów
- zbiornik - z tego co się orientuje jest to dodatkowy zbiornik oleju, używany razem z dodatkowymi zbiornikami paliwa.
- srebrzenie kalek - to już sam zauważyłeś.

To są jednak szczegóły, które można jeszcze poprawić. Ogólnie duży plus za staranność wykonania.
Voltan

Postprzez AdamS » środa, 8 stycznia 2014, 17:13

Dziękuję za słowa uznania ;) szczególnie że model był robiony w szybkim tempie (3 dni)... stąd też te niedociągnięcia jeśli chodzi o zgodność z oryginałem. Niestety nie mogę nic poprawić, bo model jest poza moim domem. Ale przy następnych będę bardziej uważał na szczegóły. Teraz zaczynam robić spitfire'a XIVc 1:48 od Academy. Zobaczymy co z tego będzie ;)
AdamS

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli