Edkowy Tempest V. Wykonany w zasadzie spudła. Od siebie dodałem tylko przewody hamulcowe i zaostrzyłem odrobinę krawędź natarcia statecznika pionowego oraz wszystkie krawędzie spływu. Pogłębiłem też podziały. Owiewka wymieniona na Rob Taurus. Bardzo fajny produkt. Trzeba tylko uważać z suszarką przy kładzeniu kalek bo w przeciwieństwie do wtryskowej łatwo się topi
Przy budowie trzeba uważać na spasowanie skrzydeł z kadłubem. Najlepiej na sucho poskładać kabinę i włożyć ją od spodu w sklejony i pocieniony od wewnątrz kadłub. Dołożyć do tego gotowe skrzydła i cierpliwie szlifować i docinać bo za Chiny to się nie chce zejść. Centropłat koniecznie chce być obwisły a powinien mieć zerowy wznios.
Modelik malowany Gunze. Góra to pół na pół C123 i C302 jako DG oraz C37 jako OG. Spód pomalowałem C324. Producent podaje inne odcienie ale jak zobaczyłem w je w sklepie to mi nie za bardzo pasowały.
Chyba też źle pomalowałem wnętrze bo widzę, że inne modele są w tym miejscu zielone a ja za podpowiedzią Edka pomalowałem je szarym.
Zapraszam do oglądania i komętowania.