Przedstawiam drugi już model z serii samolotów, na którym latał Stanisław Skalski- Lim 2 (przynajmniej według producenta kalkomanii- firmy ModelMaker). Osobiście żadnego zdjęcia tej maszyny się nie doszukałem. Model wzbogacony lufami mastera. Malowany farbami z serii Vallejo metal color. Aluminium nie wyszło do końca tak jak chciałem, bardzo zmatowiało po łoszu. Stawiam pierwsze kroki z namiotem bezcieniowym.
Generalnie wygląda bardzo fajnie, te Limki były raczej półmatowe i matowe nawet niż błyszczące więc wydaje mi się, że jest w porządku. Podoba się! Co do zdjęć, to są ostre i da się z nich dużo więcej wyciągnąć. Podkręć jasność i kontrasrt odrobinę w jakimś programie i będzie git.
Dzięki uprzejmości jednego z użytkowników forum znalazłem się w posiadaniu zdjęcia wykonywanego egzemplarza. Maszyna ma zbiorniki tak więc i ja swoją w takowe zaopatrzyłem. Ciekawi mnie odcień blachy nad działkami. Możliwe że jest malowany na czerwono ja numery?
Ja wygrzebałem z dysku jeszcze dwa zdjęcia tego 518. Niestety nie mam pojęcia gdzie te zdjęcia znalazłem. Fajne zdjęcia wielu Migów/Limów są na fejsbukowej stronie "Lim-1/Lim-2 i pozostałe rodzaje Limów." i całkiem możliwe, że to właśnie tam je wygrzebałem.