Cieszę się że Wam się podoba :-).
Tak różowo oczywiście nie jest, zdaję sobie sprawę że można by go sporo lepiej zrobić. Jednak albo nie wiedziałem jak albo nie potrafiłem lepiej - może następnym razem, jak wpadnie mi w łapy Fokker E.III ;-).
Generalnie malowanie oparłem po prostu na instrukcji Eduarda,
W tych pozycjach znalazłem fotki tej maszyny (w każdym razie z paskami)
- Squadron/Signal Publications nr158 „Fokker Eindecker In Action” s.42 i tył okładki (rysunek)
- Windsock Mini Datafile nr 7 „Fokker E,IV” (fotka + bokorys)
Co ciekawe w In Action w opisie fotki jest że latał na nim Max Immelman... są też małe różnice w kolorystyce (np. dyski kół od wewnętrznej strony)
PrzemoL
...imitacja mechanicznego wykończenia blach...
Z tym to miałem zagwozdkę, robiłem kilka prób ale najfajniejszy efekt (i tak jest na zewnętrznej powierzchni) dało:
- metalizer Humbrol 27002
- na to malutkie szlaczki płynem maskującym (akrylowy, rozcieńczony nakładany wykałaczką)
- Mr Color 8 - silver
Na to jeszcze poszedł półmatowy lakier, jednak on zaciera efekt - z tym trzeba ostrożnie (a może wcale?).
Xenomorph - a możesz trochę jaśniej? To że uwaga o aparacie może niezbyt "po literackiemu polskiemu" to trochę celowo (jeśli o to chodzi), jeśli tak to przeszkadza to usunę, ale co z fotkami Ci się nie podoba?
Andrzej_R.
Warsztat (1/72): 2xJak 11 (30%), Avia S-199 (15%), Jeep (80%)albo jakiś inny staroć ;)
Ostatni skończony (1/72): Spitfire Mk.IXc, P-40M