Pan_Cerny napisał(a):Zapowiada się ładny model, ale widzę tu dwa elementy wzięte z sufitu.
Rozumiem, że po ZIS-ie wszystko byś robił z drewna, ale jednak w oryginalnym GAZ-ie ściana rozdzielająca silnik od kabiny była blaszana

Nie przywiazywałbm do tego takiej uwagi, zaczynając projekt ze 2 lata temu nazbierałem sporo fotek (gdzieś są na płytach u znajomego w piwnicy

) zauważyć można na jednym typie wozu masę przeróbek niekoniecznie frontowych. Niezapominajmy, że to produkcja dosyć chałupnicza, prymitywna i mało wyszukana technicznie ( za to kocham Ruskie ciężarówki

) Najbardziej widoczne jest to przy ZiS-5. mnogość przeróbek i dodatków powala, dodatkowe skrzynie, koło montowane w stu miejscach, różne mocowania paki, zmiany w kabinie i jej wyglądzie, drzwi tłoczone, drewniane, obijane, klejone, od groma tego .Co do samej przegrody to wyszło z dwóch względów. Raz ze tłoczona była za mała

, dwa widziałem masę ciężarówek sowieckich z drewnianą przegrodą, co prawda Gaz-a MM nie pamiętam, ale sądząc po innych elementach w tej ciężarówce, jak różne rodzaje paki, czy wykończenie kabiny z rożnymi typami drzwi albo przesłonami jak na tym zachowanym egzemplarzu, to nie będę sobie żałował i walę drewno, zwłaszcza, że nie chciało mi się toczyć nowej przegrody z puszki

A, że wybieram wariant jak zwykle najbardziej surowy i kryzysowy to ujdzie w tłoku przy przymkniętych oczach
A druga rzecz, to przednie zawieszenie. Pomijam że w modelu jest ono potwornie uproszczone, ale późne GAZ-y nie miały przednich hamulców bębnowych. To był czas daleko idących oszczędności. Przednie hamulce powróciły do tych samochodów dopiero po wojnie.
Och, faktycznie, zaraz to poprawię, dziękuje za czujność!
Dzięki wielkie! Widze, ze musze kilka poprawek wprowadzić przy przednich błotnikach.
rzelu napisał(a):Czy masz jakiś pomysł na te smutne zvezdowe opony?
Oszlufuję je i zobaczymy co z tego wyjdzie.
subgrafik napisał(a):No Marcinie ja nie wiem co Ci się stało, że z tych strasznych Panter
przerzuciłeś się na licencyjne ruskie graty, ale mnie to bardzo cieszy.
A projekcik zapowiada się cudnie, żebyś jeszcze jakieś mikro winiety robił ech ...
Nie przesadzajmy :p 7Panther czeka na malowanie, aż remont strychu skończę
A mam pomysł na mała dioramkęale moze kiedyś