Jako że jestem tu nowy to na początek się przedstawię (nie wiem czy macie tu osobny temat na powitania, to napiszę to tu)
Nazywam się Wojtek Strojek mam lat 21 i modelami zajmuję się już od ponad dziesięciu lat, przez ostatnie miesiące nareszcie zacząłem być zadowolony z modeli które zrobiłem. Kleję głównie pojazdy w 1:35, II wojna i trochę współczesnych, w chwilach wolnych od modeli studiuję Mechatronikę na Politechnicę Warszawskiej.
Niektórzy z was pewnie mnie znają z Modelwork, zarejestrowałem się tutaj na zaproszenie p.Daniela z Martoli, poza tym więcej ludzi zobaczy moje modele (i udzieli ciekawych porad), aby nie zanudzać przejdę do rzreczy:
Jakiś czas temu około 1,5 miesiąca pracy i oczekiwań udało mi się ukończyć MT-LB w malowaniu nauki jazdy wojska polskiego.
Do zestawu dokupiłem żywiczne poprawione koła z Armo i blachy Eduarda.
Malowałem Pactrami i Vallejo, pigmentami MIGa i Agamy.
Właściwie po raz pierwszy użyłem blaszek na tak szeroką skalę i jestem bardzo zadowolony z efektu, szczególnie z wnętrza które udało się poratować blaszkami, i z odprysków które też próbowałem robić po raz pierwszy.

I parę fotek wnętrza:

Jakby ktoś chciał zobaczyć warsztat z MTLB to jest u "konkurencji":
http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=9875
Tutaj zdjęcie z Twardym który był moim poprzednim modelem (i za razem pierwszą próbą przeróbki):

W podsumowaniu wyszedł mi chyba najlepszy model jaki kiedykolwiek zrobiłem (tak przypadkiem
Do zobaczenia niebawem.
PS czekam na opinie