"Sturer Emil" - Trumpeter 1:72

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

"Sturer Emil" - Trumpeter 1:72

Postprzez Panzer » czwartek, 22 grudnia 2011, 09:14

Model bardzo przyjemny w montażu. Z dodatków tylko lufa RB Models. Innych po prostu nie ma.
Malowanie fikcyjne - czyli jak wyobrażam sobie tego potwora w fabryce Henschel tuz przed pierwszymi próbami.
O modelu i jego budowie szerzej pisałem w ostatnim numerze "Super Modelu", dlatego tutaj rozpisywał się nie będę.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Reklama

Re: "Sturer Emil" - Trumpeter 1:72

Postprzez spiton » czwartek, 22 grudnia 2011, 12:21

Bardzo fajny model. No i w mojej ulubionej skali !!
Jest jeden element który budzi mój lekki niepokój-plandeka. Mam wrażenie, ze niczym nie umocowana plandeka o tym wymiarze, po prostu wpadła by do środka pod wpływem grawitacji.
Poza tym jednym "ale" świetny model. Super wygladaja napisy kreda i odmienna faktura osłony jarzma.
spiton

Postprzez matejson » czwartek, 22 grudnia 2011, 17:56

Bardzo fajnie zrealizowany pomysł :)

Panzer napisał(a):O modelu i jego budowie szerzej pisałem w ostatnim numerze "Super Modelu", dlatego tutaj rozpisywał się nie będę.

Szkoda, bo nie wszyscy nabywają ten magazyn :)
Mateusz Mathea
http://matejson.blogspot.com
"Wyobraźnia bez wiedzy może stworzyć rzeczy piękne.
Wiedza bez wyobraźni najwyżej doskonałe." A.E.
matejson

Postprzez Korowiow » czwartek, 22 grudnia 2011, 19:00

Model bardzo fajny. Jedyne na co zwróciłbym uwagę to wycieki na kołach. Jeśli pojazd jest jeszcze w fabryce przed pierwszymi próbami to będąc jego konstruktorem/budowniczym martwiłbym się wyciekami na tym etapie eksploatacji.
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez Panzer » piątek, 23 grudnia 2011, 07:30

matejson napisał(a): Panzer napisał(a):O modelu i jego budowie szerzej pisałem w ostatnim numerze "Super Modelu", dlatego tutaj rozpisywał się nie będę.
Szkoda, bo nie wszyscy nabywają ten magazyn :)

A to szkoda. Warto :)

spiton napisał(a):Jest jeden element który budzi mój lekki niepokój-plandeka. Mam wrażenie, ze niczym nie umocowana plandeka o tym wymiarze, po prostu wpadła by do środka pod wpływem grawitacji.

Pod przednią częścią plandeki jest daszek nadbudówki. Chociaż możesz mieć rację. Przyjąłem, że plandeka leży tymczasowo tylko.

Korowiow napisał(a):Jedyne na co zwróciłbym uwagę to wycieki na kołach. Jeśli pojazd jest jeszcze w fabryce przed pierwszymi próbami to będąc jego konstruktorem/budowniczym martwiłbym się wyciekami na tym etapie eksploatacji.

Ja tam się mogę nie znać, ale za zaciekami stała myśl, że pojazd funkel nówka, więc ktoś środków smarnych dodał w nadmiarze, żeby się "przesmarowało". Oczywiście moja teoria może być do d... :)
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Postprzez Korowiow » piątek, 23 grudnia 2011, 21:18

Panzer napisał(a):
Ja tam się mogę nie znać, ale za zaciekami stała myśl, że pojazd funkel nówka, więc ktoś środków smarnych dodał w nadmiarze, żeby się "przesmarowało". Oczywiście moja teoria może być do d... :)

Kupuję to. :)
Obrazek
Tomek Rojek
Korowiow

Postprzez homer13 » wtorek, 3 stycznia 2012, 16:17

Witam. Pierwszy raz widzę model w takiej postaci i przyznam, że mi się podoba. Fajnie wygląda kolor pancerza- to podoba mi się najbardziej. Czy będzie okazja zobaczyć ten model w Bytomiu br. ?
"Na wojnie ten wygrywa, kto najmniej błędów popełnia."
N.Bonaparte

"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana. "
N.Bonaparte
homer13

Postprzez Mierzu » wtorek, 3 stycznia 2012, 18:43

Odnoszę nieodparte wrażenie, że zdjęcia w Super Model są lepsze niż te na forum. :P
Mierzu

Postprzez Panzer » wtorek, 3 stycznia 2012, 19:53

homer13 napisał(a):Witam. Pierwszy raz widzę model w takiej postaci i przyznam, że mi się podoba. Fajnie wygląda kolor pancerza- to podoba mi się najbardziej. Czy będzie okazja zobaczyć ten model w Bytomiu br. ?

Dziękuję bardzo. Tak, model będzie można zobaczyć w Bytomiu.

Mierzu napisał(a):Odnoszę nieodparte wrażenie, że zdjęcia w Super Model są lepsze niż te na forum. :P

To nie jest dziwne, gdyż tutaj zdjęcia są mojego autorstwa i obrabiane przeze mnie. Natomiast te w magazynie obrabiał profesjonalny grafik.
Pozdrawiam, Radek
Obrazek
Panzer

Animal Planet

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria