IS-3 1/72 Roden

Właśnie skończyłeś model w 'małej' skali, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Moderator: xenomorph

IS-3 1/72 Roden

Postprzez zenek1000 » środa, 26 listopada 2014, 18:01

Witam
W tym wątku chciałbym zaprezentować model sowieckiego czołgu ciężkiego IS-3 w skali 1/72 firmy Roden. Sam model złożyłem już jakiś czas temu, z tego co pamiętam, nie był on łatwy do złożenia, ale skusił mnie ceną (zapłaciłem ok 22 zł), miałem z nim kilka problemów, najwiecej z kalkomaniami, które podczas nakładania rozpadły się, musiałem kombinować i kupiłem drugiego takiego samego IS-a. Malowany pactrami A34, A46 A54. Wash olejny, brudony suchymi pastelami. Karabin Dszk na włazie pochodzi z innego zestawu bodajże ISU-122 Italeri, gdyż ten w zestawie po prostu rozsypał się w dłoniach :(

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
zenek1000

Reklama

Re: IS-3 1/72 Roden

Postprzez Michal » czwartek, 27 listopada 2014, 09:38

Całkiem całkiem! Co by można było zrobić lepiej:
1) uchwyty na wieży warto wymienić na druciane (zestawowe dość grube są)
2) gąsienice - IS-y miła y najczęściej spore zwisy, na kole napędowym zęby koła nie weszły w otwory w gąsienicach.
3) wytarcia - z uwagi na brak bandaży gumowych na kołach koła i gąsienice w miejscach styku wycierały się do gołego metalu
Michal

Powrót do Pojazdy wojskowe w skali 1:72 i mniejsze - galeria