Nie miałem zbytniej weny do tego więc zacząłem oglądać poszpachlowaną kastę od Gallardo i tak się zaczęło.
Punkt wyjścia:

I dodatki:

Na początek położyłem biały podkład (Gunze Base White) na wyszpachlowaną kastę:

Tak sobie wymyśliłem, że:
a) Jeśli mi się będzie bardzo chciało to zrobię w nim silnik (czerwona pokrywa kolektora dolotowego) i wtedy dam maskę z szybą.
b) Jeśli mi się nie będzie chciało zrobić silnika to dam maskę z raszkami – więc maluję obie.

Koła będą czarne (SPORTEC) z czerwonym rantem – najpierw pomalowałem podkładem na biało rant, potem pomaluję rant na czerwono a na koniec szprychy na czarno + może werniks.
Wnętrze będzie dwukolorowe czerwono-czarne, wersja z automatem. Wnętrze i kolektor (Gunze Surfacer 1200).

Czerwony to Revell SM330 - daje bardzo ładną satynową fakturę.

Poniżej większość elementów malowanych na czarno, brakuje oszklenia i elementów wnętrza malowanych na jaśniejsze kolory.

Jedyne dodatki jakie przewiduję to tarcze hamulcowe i oznaczenia (w tym na silnik) z blaszki Fujimi od wersji SPORTEC + oznaczenia SPORTEC, co do których jeszcze ostatecznej decyzji nie podjąłem.

Zaciski będą czerwone lub żółte.
Nie przewiduję dorabiania siatek i innych takich, no może ewentualnie wentyle. Model ma być na szybko dla zabawy prosto z pudła.