Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie - proszony jest o pomoc.
Przeszukałem już wszystko co mogłem, niestety bez 'sukcesu'...
Jarek

Jaho63 napisał(a):...Mam jednak pytanie, czy z tym samolotem jest coś związanego?...

Jarek Gurgul napisał(a):żadnego asa

Jaho63 napisał(a):...samo malowanie wydało mi się dość powszechne, choć teraz wiem, że myślałem o I-ce...
Jaho63 napisał(a):Niemniej ten układ w malowaniach się powtarza (niestety zdjęcia niet), i wątpię, aby za każdym razem popełniono taką gafę z siatką, no chyba, że na owym opisywanym przez ciebie zdjęciu była siatka i stąd wniosek, że ktoś błędnie odcyfrował malowanie zapomniawszy o niej?
Mecenas napisał(a):...Jestem jednak niemal pewien, że mam gdzieś fotkę tego Hurricana. W Scale Aviation Modeller chyba też widziałem. Jak wytrzymasz do weekendu to jak wrócę do domu to sprawdzę, bo mam chyba ten numer w archiwum.
Jaho63 napisał(a):P.S. Jarek prosze nie mów, że nie wytrzymasz, bo Mecenas będzie musiał przerwać urlop![]()

Jarek Gurgul napisał(a):Oryginał zdania o siatce brzmi tak:
'Taky se v 80. letech našla fotka inkriminovaného Hurricanu, jenže neoříznutá. Stroj stál pod maskovací sítí...'
Na moje znaczy to mniej więcej:
'W latach 80-tych pojawiło się zdjęcie wspomnianego Hurricane'a, jednak nieostre. Maszyna parkowała pod siatką maskującą...'
Jeśli ktoś zna czeski, niech potwierdzi moje tłumaczenie lub mnie poprawi.Jarek
Jarek Gurgul napisał(a):Szukam jakiegokolwiek zdjęcia Hurricane'a Mk.IIc, AKoG serial BP592, z 213 Dywizjonu RAF, rejon El-Alamein jesień 1942:
Jarek
Rumcajs napisał(a):neoříznutá- nieobcięta/nieprzycięta
Rumcajs napisał(a):neoříznute

Powrót do Lotnictwo - rzeczywiste
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości