przez portalus » niedziela, 21 września 2008, 21:56
No to zawody możemy uznać za zamknięte.
Następne spotkanie na MTP HOBBY.
Kolejna edycja za nie wcześniej jak 2 lata aby ludziska zdążyli coś posklejać – na razie info nieoficjalne.
Modeli było około 270 z wystawionymi poza konkursem około 370 – podobno ktoś to policzył manualnie na stołach.
Vasco – pewnie jakbyś się pojawił ze swoimi karakanami co nieco mógłbyś zmienić z klasyfikacji. 1/43 to na zawodach są prawdziwe rodzynki – zawsze możesz podrzucić kilka modeli jako ekspozycję poza konkursem
Poza konkursem były wystawione wszystkie modele członków klubu Herkules III Poznań, uznaliśmy że głupio brać na swoim konkursie miejsca na podium i nagrody – niech inni rywalizują, najlepiej nie zrzeszeni.
Co mnie zaskoczyło to większości rozmów okazywało się, że ludzie kojarzą niektóre modele z forum (np. moje) bo śledzą z uwagą jak to mówili co ciekawsze relacje, sam się nie udzielają a sklejają np. tylko pancerkę i niczego konstruktywnego nie wniosą do wątku. Mamy też podglądaczy np. z MW.
Myślę, bo takie odniosłem wrażenie, że jakąś tam pozycję na rynku sobie wyrobiliśmy.
Ktoś nawet powiedział coś takiego, że po kilku wizytach na sPWM dostał info co by się zabierać z bambetlami na nPWM bo tam się wiaruchna przeniosła.
Kilka osób pytało o naszych użytkowników, jednak nikt z tych o których pytali się nie pojawił.
Kilku rozmówców jak się dowiadywało z kim rozmawiają to nabierało takiego dziwnego dystansu – chyba do cholery taką mendą nie jestem? Na wszystkie pytania starałem się dać wyczerpującą odpowiedź, od razu przechodziłem na ty, muszę się wybrać do psychoanalityka.
Osobiście zaliczam imprezę do udanych, brakowało mi giełdy i jakiegoś baru – ale to nadrobię na HOBBY.
Zrobiłem jeszcze kilka zdjęć – postaram się do końca tygodnia uzupełnić.
Nie mam pamięci do nazwisk i ksyw więc teraz nawet nie jestem w stanie sobie przypomnieć z kim zamieniłem po te kilka zdań, chyba nikomu na odcisk nie nadepnąłem.