Timi napisał(a):Dzięki Maciek za uwagi
Tego się bałem
CO do plamek to wiem ze nie są idealne ale po prostu inne mi nie wychodziły

Kuba pisał o bąblu ale ja go szukałem na skrzydłach

A co do prawego skrzydła to jest maźnięte, tylko an fotkach tego nie widać. To co sie da to postaram sie poprawić

No i widzisz Stary, tak to jest jak się klei samolot a nie buduje model czegoś, o czym stara się wiedzieć jak najwięcej.
Napisałem o pokrywie karabinów maszynowych, Focke-Wulf 190 tylko raz w ciągu seryjnej kariery miał karabiny gdzieś indziej jak przed kabiną - mowa o A-1 z MG 17 w skrzydłach. Później wszystkie mają karabiny tylko nad silnikiem, przed kabiną.
Plamki to plamki, tutaj zdjęcia i dobre plansze pomogą.
Zwróć uwagę na dolną część osłony chłodnicy (to to z przodu, na dole) bo w tym samolocie była zapewne wymieniona.
Tak samo kolor niebieski na pokrywach silnika nawet nie powinien zgadzać się z niebieskim na kadłubie. Tak samo zielony itp itp.
No to są właśnie Dory, niby tak wszystkim znane i tak wykrzywiają twarze jak po raz kolejny ktoś buduje model (oklepane panie, oklepane) a tak niewiele osób stara się je odwzorować tak, jak wyglądały w rzeczywistości.
Teraz to już nieco po jabłkach, bo widzę i kalkomanie i względnie gotowe malowanie.
Ale może przy kolejnej, o ile będziesz miał na nią ochotę, uda mi się na spółę z kolegami wymusić na Tobie nieco dokładniejsze potraktowanie tego jakże uroczego samolociku