PO RAZ KOLEJNY WYWIAŁO GDZIEŚ MÓJ POST!Prawie skończyłem - została jeszcze tylko antena drutowa między masztem antenowym, a ogonem i można stawiać na półkę. W sumie - mimo licznych problemów - jestem zadowolony.
Ale końcówka też nie była prosta - musiałem zmienić koncepcję tylnego kaemu - ponieważ osłona strzelca nijak się nie chciała zmieścić w pozycji otwartej, musiałem ją zamknąć. To pociągnęło za sobą zmianę tylnego kaemu, ponieważ Lewis z zamontowanym talerzowym magazynkiem nie mieścił się pod osłoną. Na dodatek w źródłach znalazłem informację, że w zasadzie w Skuach tylny karabin maszynowy to był Vickers, nie Lewis i że nie było możliwości uzbrojenia kaemu w magazynek przed podniesieniem osłony i wysunięciem karabinu z wnęki. Na szczęście miałem Vickersa z zestawu Łosia, więc kaemy zamieniłem, uzyskując dwie rzeczy - prawidłowy karabin i zamkniętą osłonę. Wygląda to nieco gorzej, niż otwarta kabina strzelca z wysuniętym kaemem, ale przynajmniej jest w miarę poprawnie.
Podwozie też wymagało przycinania i dopasowywania, ale chyba się udało.
Bomba podwieszona, maski zdjęte, śmigło z kołpakiem wklejone - niestety, się nie kręci. Niedługo galeria, na razie jedno zdjęcie "na zajawkę"

Relacja zakończona - dziękuję kibicom, obserwatorom i krytykom - dzięki Wam model wygląda jak wygląda.