Spitfire Mk.XII - Airfix 1/48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Spitfire Mk.XII - Airfix 1/48

Postprzez Grzegorz2107 » poniedziałek, 5 grudnia 2011, 10:05

Fajny!

Jest coś, co bym zrobił inaczej: Te łatki na wylotach kaemów są moim zdaniem za ładne. ;o) One zwykle wychodziły trochę poza żółty pas. Ktoś podawał wymiary jako zbliżone do 8x8 cali. To tak w ramach poprawy realizmu, bo te równo ucięte z granicą kamuflażu są mało prawdopodobne.

Co do brudzenie, to warto zrobić typowe dla Spitfire wycieki z odpowietrzeń sprężarki i skrzyni korbowej na przykadłubowej części spodu płata. To te pierwsze patrząc od przodu otwory obok wlotu do gaźnika. Drugie zostaw w spokoju.
Grzegorz2107

Reklama

modele polskich samolotów

Re: Spitfire Mk.XII - Airfix 1/48

Postprzez Darek Trzeciak » czwartek, 8 grudnia 2011, 14:43

Daniel iceman Gronowski napisał(a):Nabrałem ochoty na tego Airfixa!

Jakby co to ja Ciebie nie namawiałem ;o)
Grzegorz2107 napisał(a):Te łatki na wylotach kaemów... zwykle wychodziły trochę poza żółty pas.

A ja głupi w estetę się zabawiłem i łaty na baczność przyciąłem :lol:
Grzegorz2107 napisał(a):warto zrobić typowe dla Spitfire wycieki z odpowietrzeń sprężarki i skrzyni korbowej na przykadłubowej części spodu płata.

Z tymi wyciekami/zaciekami mam wiecznie problem. Nigdy nie wychodzą mi takie jakbym sobie tego życzył.
Pozdrawiam Darek
"Doświadczenie powiększa naszą mądrość, nie zmniejsza jednak naszej głupoty." - Josh Billings
Darek Trzeciak

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat