Aphar napisał(a):Śliczne, proszę Pana, śliczne. I wszystkie z ręki?
Daniel iceman Gronowski napisał(a):Oj coś czuje, że będziesz miał więcej tych plamek
spiton napisał(a):Malowanie takiego kamo wymaga niezłego talentu plastycznego. By mimo różnorodności i niepowtarzalności plamek utrzymać wrażenie równomierności.

hacz napisał(a):Wielki dylemat mam jaką metodę zastosować, by pomalować cienkie białe paseczki na kołpakach śmigieł.
spiton napisał(a):By mimo różnorodności i niepowtarzalności plamek utrzymać wrażenie równomierności. Naprawdę gratuluje, bo nie widziałem lepiej namalowanego na modelu kamuflażu tego typu.
Aphar napisał(a):hacz napisał(a):Wielki dylemat mam jaką metodę zastosować, by pomalować cienkie białe paseczki na kołpakach śmigieł.
Przy Dinahu robiłem to tak:
- krótki kawałek taśmy Tamki przyklejałem na stole i nacinałem go tak, aby powstały z niego trzy równoległe linie;
- następnie inny kawałek przyklejałem w poprzek;
- całość odrywałem i naklejałem na śmigło;
- na koniec odrywałem poprzeczny i to co było potrzeba - w Twoim przypadku środkowy.
hacz napisał(a):Wielki dylemat mam jaką metodę zastosować, by pomalować cienkie białe paseczki na kołpakach śmigieł.

dewertus napisał(a):spiton napisał(a):By mimo różnorodności i niepowtarzalności plamek utrzymać wrażenie równomierności. Naprawdę gratuluje, bo nie widziałem lepiej namalowanego na modelu kamuflażu tego typu.
Rozgryzłem Cię - HACZ... To nie żadne plamki malowane są , to kalkomania jest!![]()
![]()
tomek_chacewicz napisał(a):Nie maluj ich, na czerwone kołpaki przyklej cienkie paseczki białej kalki.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości