Fairey Barracuda Mk.II, Special Hobby 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Fairey Barracuda Mk.II, Special Hobby 1:48

Postprzez MIRO » środa, 19 marca 2014, 20:03

Ależ to szkarada jest ;o)
Pozdrawiam
Mirek
Путiн хуйло!
MIRO

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez Jurek Greinert » środa, 19 marca 2014, 20:26

MIRO napisał(a):Ależ to szkarada jest ;o)

Ja go kocham ale.....de gustibus non est disputandum, co do okna to chyba powinno być bardziej podłużne w osi kadłuba, przynajmniej tak je kojarzę
Pozdrawiam Jurek

GALERIA
Warsztat : Fokker D-XXI
Jurek Greinert

Postprzez tombie » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 11:02

Nie ukrywam że jest to jeden z modeli który zalega na mojej szafie i byłby kandydatem na ten konkurs ale chyba nie będę robił ci modelowej konkurencji;) spróbuję wybrać inny który będzie miał szanse być niepowtarzalny w tym konkursie
-------------------------------------
Emet Brown czyli Tomasz Bień

Obecnie w budowie:
P-51D Mustang 1:48 Airfix - relacja jest prowadzona na mojej stronie facebookowej P-51D Mustang 1:48 Airfix_2017 - @EmetBrownRecenzja

Obrazek
tombie

Postprzez Arcturus » poniedziałek, 21 kwietnia 2014, 20:12

Tombie - trzeba było startować, może miałbyś szanse ją ukończyć :lol: . We mnie duch upada, choć ciągle działam.
Dorobiłem wreszcie te bąble na krawędziach natarcia. Użyłem do tego dwuskładnikowej masy Wamodu - mogę polecić, kosztuje grosze, a ładnie twardnieje i trzyma się modelu nawet podczas ostrego szlifowania. Bąble na pewno wyglądają lepiej niż pierwotnie.
Światła pozycyjne, zaznaczone przez producenta, to SF. Są wielkie, ciężko znaleźć nawet taki kawał przeźroczystego plastiku. Kadłub wciaż szpachlowany i szlifowany. Szukam patentu na oszklenie tych okienek pod wiatrochronem, które wycinałem - Clearfix się nie sprawdził. Gdzie nie tknąć to coś nie idzie, najgorsze że straciłem "fun". Ale będę walczył dalej :)

ObrazekObrazek
Arcturus

100-lecie Niepodległości

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat