MV-22 OSPREY 1:72 Revell

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

MV-22 OSPREY 1:72 Revell

Postprzez kubus_puchatek248 » sobota, 14 listopada 2015, 22:23

Witam. Zakupiłem ostatnio model MV-22 Osprey 1:72 Revella. Jednak jest to, zdaje się, przepak starego modelu Italerii, który przedstawiał prototyp. W związku z tym mam pytanie czy jest możliwość przerobienia tego modelu na wersję seryjną MV-22B? Jeśli tak, to jaki musiałby być zakres zmian zewnętrznych (zaznaczam, że chciałbym wykona model z zamkniętym podwoziem) i czy zmian tych byłoby dużo? Będę wdzięczny za wszelkie rady i podpowiedzi.
kubus_puchatek248

Reklama

modele polskich samolotów

Re: MV-22 OSPREY 1:72 Revell

Postprzez dzejo » sobota, 14 listopada 2015, 22:49

Cześć

Zmian jest naprawdę dużo by z tego zrobić seryjniaka, na szybko co pamietam:
- różnice w gondolach silników
- inne "oszklenie" znacznie mniejsze szybki z przodu kadłuba, inny podział oszklenia głównego (tu przede wszystkim szerszy panel górny
- inne klapy podwozia głównego (inny ich podział)
- detale na kadłubie (anteny, podziały , luki, etc)
- zmiany w kształcie i położeniu oszklenia bocznego (ale to do sprawdzenia)
- brak dużej ilości detali na górze płata

Działam (mozolnie i przerwami) od dłuższego czasu by ten model dostosować do wyglądu 3 prototypu .... też sprawiłem sobie sporo zabawy ;-)
A co do maszyny seryjnej zdecydowanie polecam dołożyć parędziesiąt złociszy i nabyć model Hasegawy
pozdrawiam
Andrzej
dzejo

Powrót do Lotnictwo - warsztat