Nieuport 28 1/72 Revell

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Nieuport 28 1/72 Revell

Postprzez xmald » czwartek, 12 grudnia 2013, 20:05

Elegancja Francja ;) albo raczej Hameryka!
Fajnie wygląda bardzo fajnie nawet. Wybrałeś bardzo kolorowe malowanie - jak dla mnie jedno z ciekawszych dla Ni 28.
1/72 to jest na pewno twoja skala, bo modele w niej wychodzą rewelka... To oczywiście kwestia gustu ale możesz jeszcze pomalować całość jakimś półmatem albo tylko elementy metalowe. No i oponki były wtedy jeszcze raczej szare, lub różowawe bardziej niż czarne, ale to pierdoła tak żeby się czepić do czegoś ;o)
Gratulacje Jędrek!
To co następne? Gotha czy Staaken?
xmald

100-lecie Niepodległości

Reklama

modele polskich samolotów

Postprzez jędrek » czwartek, 12 grudnia 2013, 22:42

Opony poprawię na bardziej szare tylko z turlaniem ich po pilniku iglaku już mi chyba nie wyjdzie. Pryskałem model matem ale chyba niepotrzebnie potarłem go filcem a może to kwestia mojego oswietlenia i niezbyt poprawnego fotografowania. Się poprawię, dziękuję za podpowiedzi :mrgreen: Chyba następny będzie Staaken ale najpierw musze go znaleźć pod choinką :lol: Gotha też mnie woła... mam do niego blaszki. To będzie mój blaszany debiut. Ćwiczę wyginanie na suwmiarce.
Pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt. Upaprzcie sobie palce żywicą z choinki a nie tylko klejem i farbami. No i kolędę jakąś zanućcie... może przy akompaniamencie sprężonego powietrza z aerografu :shock:
jędrek

Postprzez MKWJTC » wtorek, 9 lutego 2016, 18:36

Siewka,
ładniutki wyszedł, naciągi i faktura drewna bardzo realistyczne.
MKWJTC

Postprzez Bolo07 » wtorek, 9 lutego 2016, 23:00

Twój warsztat jest taki ... od niechcenia, wręcz weekendowy. To tym bardziej podnosi klasę modelu.
I wiecie co? Mam w szafie takie samo pudełko...
Modelarstwo to nie tylko wieczorne dłubanie - to zabawa z historią.
Bolo07

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat