Na początek przymaskowałem znaki

A potem podziałałem z rozjaśnianiem paneli na zielonym

Wyszło trochę kontrastowo, ale myślę, że po filtrach i washach trochę się to wyrówna.
Teraz to samo podziałam z czarnym a na koniec pójdzie niebieski.

HK1886 napisał(a):Ajabym jeszcze poleciał żółty bardzo mocno rozcieńczonym czerwonym (takim czerwonym ofłajtem) żeby go trochę "ocieplić" i dodać głębi.
Zielony wygląda już fajnie - coś się dzieje.

dewertus napisał(a):Nie chcę Cię martwić ale tła Fińskich swastyk powinny być szaro-niebieskie (coś ala RLM 76) (późny typ) a nie białe...
dewertus napisał(a):Nie chcę Cię martwić ale tła Fińskich swastyk powinny być szaro-niebieskie (coś ala RLM 76) (późny typ) a nie białe...
posejdon napisał(a):Zmiana ich koloru będzie dobrą okazją do ich postarzenia. Trochę się odcinają takie świeże od reszty.

HK1886 napisał(a):Fajny, nabrał życia
HK1886 napisał(a):Temat spodobał mi się do tego stopnia, że...
Rafako napisał(a):Jestem natomiast pewien, że spokojnie sobie poradzisz z tą gehennOM![]()
HK1886 napisał(a): Ale osłony spasowały się idealnie, haczyk tkwi w tym, że kleiłem je do połówek przed sklejeniem kadłuba w całość, a nie tak jak pokazuje instrukcja.
HK1886 napisał(a):Zauważyłem, że w takich przypadkach taka kolejność najlepiej wychodzi na zdrowie.
Kładziesz wszystko na płaskim, składasz do kupy, zapuszczasz kroplę cienkiego kleju, po paru minutach to samo od wewnętrznej strony i połówka kadłuba wychodzi kompletna, bez zwichrowania i kombinacji ze szpachlą. Jak są szpary na łączeniu kadłuba zatapiasz plastikową nitkę wyciągniętą z ramki i po zawodach.
Parę ruchów piłką żeby odtworzyć linię i gotowe.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości