Swego czasu, grzebiąc po opisach nowości modelarskich w internecie, natrafłem na ten oto wypust Azura - Nieuport Delage NiD.72 (72069). Uwagę moją przykuło malowanie samolotu Brazylijskich Sił Powietrznych z 1931 roku - Aluminium Dope z niebieskim skrzydłem. Zachęcony eksperymentami z metalizerami GS na Siskinie postanowiłem ponownie spróbować sił ze srebrnym malowaniem.
Oto średnio wyraźna fotka jednej z 4 brazylijskich maszyn:

(źródło: internet)
Budowę rozpocząłem od wykonania imitacji wlotów powietrza chłodzących(?) silnik.
Azur zaproponował takie podejście do problemu:

Moja wersja wygląda tak (kratka z herbacianych piramidek Liptona,
pomalowana mocno rozcieńczonym metalizerem GS SM01):

Kolejnym krokiem było dołożenie maskownic tychże wlotów z folii aluminiowej:

Pierwszy etap budowy wnętrza kabiny:

Żywice spasowane są z połówkami kadłuba całkiem znośnie - wystarczyło je delikatnie podszlifować aby kadłub zamknął się bez problemu. Podstawę fototrawionej tablicy przyrządów wystrugałem od podstaw z białego polistyrenu. Pozwoli mi to uniknąć malowania spodniej strony kliszy z zegarami. Front owej podstawy zostanie zamaskowany i całość potraktuję GS Resin Primerem.
Pobawiłem się też trochę z podwoziem, m.in wykonałem osie kół z mosiężnych rurek oraz wzmocniłem owymi rurkami miejsca mocowania zastrzałów w "skrzydełku" podwoziowym. Od spodniej strony rurki zostały zaczopowane prętami PS.
Góra:

Dół:

CDN.