mr.jaro napisał(a):jak sobie poradzisz z komora podwozia
mr.jaro napisał(a):Czy przewidujesz zastosowanie oszklenia z zestawu, czy tez zamiennika vaku?
mr.jaro napisał(a): tym drugim przypadku model az sie prosi o uzupelnienie plastikiem tych wstretnych przeskokow na grzbiecie kadluba, zaraz za kabina.
Jacek Bzunek napisał(a):mr.jaro napisał(a):jak sobie poradzisz z komora podwozia
Mam żywiczną komorę podwozia Griffon.

Arkady72 napisał(a):Jacek, jakie bedzie malowanie i oznaczenia - jedynie sluszne ?
Kuba Plewka napisał(a):Ja kiedyś zrobiłem sobie sam komorę z myślą o Mk II c (środkowa sekcja, komora kół) i czeka aż zostanie wmontowana w model. Tak mi równo wyszła i dobrze pasuje, że zastanawiam się czy jej nie poprawić, nieco przerobić i oddać dobrym ludziom do odlania, bo sam mam...trzy Hurricane w szafie.
ps - odnalazłem fotki:
obrazki
Kuba Plewka napisał(a):Hurricane to ogólnie przeciekawy samolot
Kuba Plewka napisał(a):i doskonały obiekt do waloryzacji jednak przez swoją konstrukcję wybitnie trudny.
Jacek Bzunek napisał(a):Oczywiście że tak. Moim zdaniem na stopień trudności przy budowie większy wpływ ma przyjęty przez Hasegawę podział niż konstrukcja oryginału.
Kuba Plewka napisał(a):To jest bardzo piękne i wygląda ekstra, tylko jak trudno to zbudować...
dareksommerfeld napisał(a):Wcale nie tak trudno![]()
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości