Mariusz Jarzyna ze Szczec napisał(a): Dół smugi też wykonałeś aerografem? Świetnie to wygląda !
Tak smugi to sprawka aerografu na etapie preshaidingu.Nie planowane pociągnięcia gdzie się chce i ile się chce
Czas na kolejny etap.Czas na kalkomanie.Za młodu na myśl o kładzeniu kalek mój entuzjazm był znacznie większy

Patrząc na moje dotychczasowe stare modele malowane pędzelkiem,stwierdzam że owe malowidła lepiej wyglądają i przylegają niż teraz.I to tylko nakładane za pomocą letniej wody.Dzisiaj w dobie setterów,softerów,setów,soli i innych moli ,nie jest już tak kolorowo.Bynajmniej z mojej strony tak to wygląda

Gdy zaczynam zabawę z kolorowymi obrazkami nad wyglądem modelu wisi duży znak zapytania a ja mam stresa i nerwa.Te dwa czynniki które na mnie oddziaływują są zapewne spowodowane brakiem mojego doświadczenia ...
Zaopatrzyłem się w taki oto zestaw...

Skonfrontuję go z kalkami Italery i zaprezentuję 2 pierwsze błędy jakie popełniłem ... Swastykę namoczyłem w bardzo ciepłej wodzie,zaczęło ją ścinać, w porę ją wyciągnąłem ,jednak trochę się uszkodziła.Element z okrętami był znacznie większy. Źle go nałożyłem na model i nie mogłem go już przesunąć , postanowiłem wiec przenieść kalkę na papierek z klejem.Posklejał się po opuszczeniu ogona i nadawał się tylko do kosza

...

Tu natomiast woda kapkę ostygła a ja porozcinałem element na trzy części ...

Techmod Duże i małe ...

Pół na pół.Krzyże Italery jak widać nie miały siły przebicia ...

Radar przyklejony na srebrny podkład i same krzyże Italery...

Reasumując kalki Techmodu zdecydowanie na plus,cieńsze lepiej wyglądają na wypukłościach i szybsze w nakładaniu.Italery pancerne,grubsze,nie dały rady na wypukłych nitach i liniach podziału blach...
Może zerwać te górne krzyże i dać techmodowskie?? Czy Już nic nie kombinować ??
Może Wy macie jakieś uwagi,rady,spostrzeżenia do wyżej wymienionych kalkomanii??