K.Y.Czart napisał(a):piotr dmitruk napisał(a):Wygląd wyglądem, ale czy zgadza się ilość nitów?
Tak, ale tylko ogólna sumaryczna, wszystkich nitów...
Ale żartujesz sobie prawda?
Abstrahując od tego że to w końcu jakiś porządny model Spitfira
K.Y.Czart napisał(a):piotr dmitruk napisał(a):Wygląd wyglądem, ale czy zgadza się ilość nitów?
Tak, ale tylko ogólna sumaryczna, wszystkich nitów...
_iceboy napisał(a):Ale żartujesz sobie prawda?
K.Y.Czart napisał(a):_iceboy napisał(a):Ale żartujesz sobie prawda?
No pewnie, przecież Piotr też
Edit: Jedynie z ilością dni nie żartowałem. Cztery mniej więcej popołudnia od startu do surfacera. Nie licząc prób i przygotowań.
Grzegorz2107 napisał(a):Mam pomysł na uproszczenie zabiegu.
K.Y.Czart napisał(a):Obsypywanie kuleczkami jest w praktyce niewykonalne z dwóch zasadniczych powodów - krzywizn obsypywanych elementów oraz ładunków elektrycznych (na powierzchni polistyrenu i kulek).
Przejście skrzydło-kadłub rzeczywiście było demontowalne, więc wkręty nie były szpachlowane. Ale ja wkrętów i tak nie zamierzam odtwarzaćNatomiast pozostałe nity płaskie zostawiam tak, jak to zrobiła Tamiya. Nie wiem czy były szpachlowane...
greatgonzo napisał(a):Nie były. Ale były zgłębione tak, że ich powierzchnia licowała się z powierzchnią blach. Na to szło jeszcze kilka warstw farby, no to chyba, żeby ją uznać za szpachlę.
K.Y.Czart napisał(a):Wróciłem do skrzydeł. 90% zrobione.Do zrobienia zostały klapy i żaluzja chłodnicy.
![]()
Grzegorz2107 napisał(a):Czy nie kusiło Cię ...
K.Y.Czart napisał(a):, w którymś miejscu trzeba odpuścić, bo tym drugim pozostanie. Z powodu, że go nigdy nie skończęNa model bez żadnych kompromisów jeszcze przyjdzie czas (już zacząłem planowanie
).
Grzegorz2107 napisał(a):Jeśli bezkompromisowym modelem miałby byc Spitfire Mk. IX, to potrzebujesz tego:
http://www.hyperscale.com/2008/reviews/ ... ewbg_1.htm

Jaho63 napisał(a):To chyba w ogóle nie będzie Spitfire![]()
![]()
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości