F6F-5N (lub K) HOBBY BOSS 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: F6F-5N (lub K) HOBBY BOSS 1:48

Postprzez nariman » czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:07

Z tymi bialymi podzialami wyglada jak portki dzinsowe. Ja bym tak nie robil.
nariman

Reklama

Postprzez ministersan » czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:15

nariman napisał(a):Z tymi bialymi podzialami wyglada jak portki dzinsowe. Ja bym tak nie robil.

Być może, ale widziałem tak zrobioną f4 z otarciami, białymi zmatowieniami i wyglądała rewelacyjnie. Ja na pewno tak dobrze tego nie zrobię, ale chciałbym spróbować. Ciężko zrobić coś ciemnym washem na tym navy blue. Poza tym trochę je przyciemnie pastelami, tylko zastanawiam się, czy pojść w brązy czy grant lub ciemnoniebieski.
ministersan

Postprzez nariman » czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:17

ministersan napisał(a):Być może, ale widziałem tak zrobioną f4 z otarciami, białymi zmatowieniami i wyglądała rewelacyjnie. Ja na pewno tak dobrze tego nie zrobię, ale chciałbym spróbować. Ciężko zrobić coś ciemnym washem na tym navy blue. Poza tym trochę je przyciemnie pastelami, tylko zastanawiam się, czy pojść w brązy czy grant lub ciemnoniebieski.

Jesli chcesz zroznicowac panele, to ich srodki pociagnij rozjasnionym navy blue.
nariman

Postprzez ministersan » czwartek, 21 kwietnia 2011, 17:23

nariman napisał(a):Jesli chcesz zroznicowac panele, to ich srodki pociagnij rozjasnionym navy blue.

O tym także myślałem. Na razie zastanawiam się, jak niektóre fragmenty ściemnić brązem. No i szukam zdjęć, żeby nie przesadzić z obdarciami farb.
ministersan napisał(a):
nariman napisał(a):Z tymi bialymi podzialami wyglada jak portki dzinsowe. Ja bym tak nie robil.

Być może, ale widziałem tak zrobioną f4 z otarciami, białymi zmatowieniami i wyglądała rewelacyjnie. Ja na pewno tak dobrze tego nie zrobię, ale chciałbym spróbować. Ciężko zrobić coś ciemnym washem na tym navy blue. Poza tym trochę je przyciemnie pastelami, tylko zastanawiam się, czy pojść w brązy czy grant lub ciemnoniebieski.

Jednak przemyślałem sprawę - tak fajnie jak tamten model nie dam chyba rady, więc przerabiam malowanie - nie będe jednak rozjaśniał paneli, tylko pójde w brązy (takie zmatowienie, postarzenie malowania - czy jak tam to zwać). Mam nadzieje, że do soboty uda mi się skończyć jedno skrzydło. Są święta, więc trochę więcej czasu.
ministersan

Postprzez nariman » czwartek, 21 kwietnia 2011, 20:27

http://hyperscale.com/features.htm

Polecam tę stronę jeśli szukasz zdjęć gotowych hellcatów.
nariman

Postprzez ministersan » poniedziałek, 25 kwietnia 2011, 08:21

Święta, więc w wolnej chwili wrzuciłem zdjęcia prawie gotowego kokpitu
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ministersan

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat