Tomasz Borowski napisał(a):Sprawdziłem walk around Sqadrona i Sam Publications i wychodzi na to, że srebrne. Na fotografiach z epoki Hurricane z 303 z tego okresu napewno były srebrne (Polskie skrzydła). W kolorze spodu malowane były chyba późniejsze wersje.
malinowski napisał(a):@Tomasz wysłałem Ci maila

Artur Domański napisał(a):Moge powiedzieć na przykłładzie RF-F ze komora podwozia byla w kolorze spodu. Odnosze wrazenie ze egzemplarze wyprodukowane w czasie wojny tak byly malowane
Grzegorz2107 napisał(a):Artur Domański napisał(a):Moge powiedzieć na przykłładzie RF-F ze komora podwozia byla w kolorze spodu. Odnosze wrazenie ze egzemplarze wyprodukowane w czasie wojny tak byly malowane
Wyprodukowane były pewnie wszystkie tak samo, ale mogły mieć różne losy w czasie eksploatacji.
Szczerze mówiąc, to nie znam zdjęcia RF-F, gdzie można z całą pewnością rozstrzygnąć, że to kolor spodu. Gdybyś mógł je pokazać, to byłbym zobowiązany.
Ja bym zakładał, że jednak były srebrne...Na 90%.
Artur Domański napisał(a):Akurat w tym przypadku polegałem na słownym przekazie od R. Gretzyngiera
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości