Zerknij tutaj: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/vie ... f1febf29b9

hardy198 napisał(a):Wnętrze poskładane dokleiłem jeszcze radiostację w tylnym przedziale chociaż i tak prawie jej nie widać przez luk inspekcyjny.
Zastanawiam się czy linie podziału szpachlowane były tylko na dziobie czy może na całym kadłubie.
Kuba P. napisał(a):hardy198 napisał(a):Wnętrze poskładane dokleiłem jeszcze radiostację w tylnym przedziale chociaż i tak prawie jej nie widać przez luk inspekcyjny.
Zastanawiam się czy linie podziału szpachlowane były tylko na dziobie czy może na całym kadłubie.
Na całym kadłubie, usterzeniu i na skrzydłach. Nity też. Szpachlowanie miejscami niestaranne, miejscami dokładniejsze. Część linii i nitów przebijała. Powierzchnia była w miarę jednolita ale i tak pofalowana i nierówna.
Tak wyglądał oryginał. Natomiast na modelu możesz mieć potem problem, żeby to fajnie pomalować. Zdecyduj sam czy nie lepiej zostawić mimo wszystko podział.

Kuba P. napisał(a):Przypomniała mi się właśnie jedna rzecz - oba ukończone, znane ze zdjęć A-1a/U4 mają nieco różny kształt pokryw przedniego podwozia. Widać to dość wyraźnie na pokrywie koła przedniego, jedna ma krawędź prostopadłą do ziemi, druga skośną.
Zerknij co HB daje w zestawie i czy to pasuje do Twojego wybranego malowania.

Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości