Fakt że tempo mam jak na budowie

Przyznam że w kwestii odwzorowania kokpitu zaufałem Eduardowi i jego instrukcji.
Niestety większość zdjęć kokpitu które znalazłem zarówno w sieci jak i literaturze dotyczy wersji D, zresztą jak widać na zdjęciach modelu dużo rzeczy przykryły bądz zastąpiły blaszki.
Jak dla mnie nie wygląda to najgorzej choć oczywiście nie ustrzegłem się błędów.
Nigdy nie interesowałem się zbytnio tym samolotem, ale z tego co wyczytałem wersję M od wyprodukowanych w zdecydowanie większej ilości D odróżniał mocniejszy silnik R-2800-73 który w początkowym okresie użytkowania okazał się wadliwy oraz charakterystyczna płetwa przed statecznikiem pionowym.
Samolot ten wszedł do użytkowania pod koniec wojny tylko w 56 grupie myśliwskiej i nie osiągnął jakiś znaczących sukcesów.
Zresztą w tym okresie właściwie nie miał właściwie przeciwko komu walczyć

Mam teraz dwa pytania

czy poszczególne wersje silnika R-2800 zewnętrznie jakoś specjalnie różniły się od siebie?
Bo mam nadprogramowy

silnik od Corsaira tamki który wygląda lepiej od zestawowego i myślę czy go nie wykorzystać.
Drugie pytanie już chyba wałkowane z milion razy jak to w końcu było z tym kolorem? semi gloss
black? tak podaje instrukcja, przyszło mi do głowy żeby zmieszać ten kolor z Navy Blue (A49) Pactry, jutro zrobię próbę i wrzucę fotkę.
Pozdrawiam