Bf-109g w rękach USA Academy 1:72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Bf-109g w rękach USA Academy 1:72

Postprzez rotpol13 » wtorek, 24 czerwca 2014, 19:43

Darth_hobbit napisał(a):Takową musiałbym dopiero wymyślić. Zważając na fakt, że Hans intelektem nie błyszczy jego podśpiewka wysokich lotów nie była.

Już wiem co śpiewał :lol:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m8I-dvwIrLc[/youtube]
Pozdrawiam,
Kamil
rotpol13

Reklama

Postprzez Darth_hobbit » wtorek, 24 czerwca 2014, 20:18

Można wziąć ją pod uwagę w kompletnym rysie historycznym. Czyli ostatnia piosenka Hansa. A pracę zaczynam w czwartek jak się rodzina rozjedzie.
Wieści z frontu modelarskiego na dziś :
1. Pyrtum pyrtum złośliwy chochlik zarąbał mi mini-wiertło. Normalnie przepadło na amen, Nigdzie go nie ma w nawet w pudłach z modelami. Dobrze chociaż, że mam iglaka w swoich pilnikach to mogę dziurki nimi wiercić.
2. Kadłub 109tki już zamknięty. Za wiele i tak nie widać więc nie ma co się nad nim rozczulać. Teraz połówki zacieśniają więź przy pomocy taśmy Tamki. Sekcja ogonowa czeka w ramkach.
3. Skrzydła też są zespolone i pielęgnują swoją więź. Iglakiem wywierciłem potrzebne mi otworki.

Wieść powiązana z modelarstwem. Zdecydowanie wolę Spitfire jako samolot - piwo mi tylko zaszkodziło.
Dobra dziś 4 zdjęcia z prac nad Bf-109G, Łączenie kadłub-skrzydło wymaga szpachli, jak również odrobina przeszlifowanie kadłuba na łączeniu jest potrzebna. Skrzydła są włożone na sucho.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Na forumowych krytykantów mam wyjebane po całości od zarania dziejów, aż do nicości
Darth_hobbit

Postprzez Darth_hobbit » niedziela, 29 czerwca 2014, 13:55

Główna bryła Bf-109G zasadniczo gotowa. Teraz szpachla i szlifierka. Cóż kilka modeli Academy z jakimi miałem styczność była lepiej spasowana. Ogólnie to dramatu nie ma więc trzeba poprawić to i owo.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Najbardziej razi szpara skrzydło-kadłub oraz nos maszyny zupełnie jakby nie można odlać tego jako część wspólna, a nie osobna
Na forumowych krytykantów mam wyjebane po całości od zarania dziejów, aż do nicości
Darth_hobbit

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat