F-16C 4070 1:48 Tamiya

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: F-16C 4070 1:48 Tamiya

Postprzez Frosty » czwartek, 2 lutego 2017, 21:57

Jaki to ładny wątek sie odgrzebał. Jak tak patrzę na te stare fotki to wnęka Airesa dedykowana była pewnie do Hasegawy - i przez to za krótka - ja pamiętam popełniłem ten sam błąd. Później wydali dostosowaną do Tamki i ta pasuje ładnie
"Deliberty planned fighter sweep went just as we hoped. The Mig's came up. The Mig's were aggressive. We tangled. They lost"
- Col. Robin Olds, shortly after operation "Bolo", Ubon, Thailand
Frosty

Reklama

Re: F-16C 4070 1:48 Tamiya

Postprzez potez » czwartek, 2 lutego 2017, 22:06

Wnęka jest do tamki dedykowana :roll:
Tą do hasegawy łatwo odróżnić, bo ma odlaną razem z wnęką osłonę . która jest pomiędzy komorami podwozia głównego i mocowanie do kanału wlotowego powietrza do silnika. W tamiyowskiej jest tylko przegroda pomiędzy wnekami a osłonę każą wklejac z modelu. Jak robili mastera to przerabiali całą cześc z modelu Tamki.
Taka wygląda ta do haski:
Obrazek
Skurczona była a nie chciało mi się juz korespondować ze wszystkimi airesami świata, żeby przysłali dobrą, akurat poprawienie tego nie było jakimś wielkim bólem tym bardziej , że i tak musiałem dobudować co nieco.
tak, jestem #ponurymodelaż
potez

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat