Spitfire IXe - Eduard 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Spitfire IXe - Eduard 1:48

Postprzez Archelaos » piątek, 22 maja 2015, 07:36

Popracowałem trochę nad spitem, doszły kalki i brudzenie góry. Jak na razie wykorzystałem kilka olejnych AK i trochę pigmentów. Kopeć za wydechami wymaga jeszcze trochę pracy żeby osiągnąć intensywność widoczną na zdjęciach, tylko pigmenty coś się nie chcą trzymać spróbuję może położyć mat i dopiero na to dalej podziałać pigmentami.

Brak jeszcze numeru bocznego ("12"), do którego muszę przygotować maskę, nr ewidencyjny ("2003") chyba spróbuję namalować pędzlem (tak jak zresztą malowano w oryginale)

Jestem bardzo ciekaw waszych komentarzy.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miniaturki do zdjęć w większej rozdzielczości:
Obrazek Obrazek Obrazek
Archelaos

Reklama

Postprzez Archelaos » niedziela, 30 sierpnia 2015, 10:08

Wracam do tego projektu - czekałem dwa miesiące, aż znajomy znajdzie chwilę by wyciąć mi maskę na cyfrę 12. W końcu znudziłem się czekaniem i kupiłem kalki Techmodu do izraelskich spitów, tylko po to, żeby zdobyć dwójkę. Jedynka eduardowa okazała się oczywiście jakieś 1-1,5 mm za krótka, więc będę musiał domalować brakującą część.

Jedna zaleta, że może w następnej kolejności szarpnę się na Egipcjanina, skoro mam już kalki :D

Obrazek
Archelaos

Postprzez Soris000 » niedziela, 30 sierpnia 2015, 21:01

Fajnie wygląda, już myślałem, że odpuściłeś.
Egipska IX? Jak by coś, to kilka zdjęć też się znajdzie.
Soris000

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat