przez Vierbein » poniedziałek, 30 kwietnia 2018, 12:32
Piękne zdjęcia detali. Bardzo czyste i wyraziste. Ja swoje robię komórką na szybko i nie jestem zadowolony. Masz jakieś studio foto? Ten zbiornik powala
PORTFOLIO "The nice thing about P.C.10 is nobody can prove you wrong"
przez DUDE » poniedziałek, 30 kwietnia 2018, 13:04
Cześć,
Nie mam studia foto, jedynie co mam to zawalone gratami małe biureczko, kawałek czarnego i białego tła, znośne oświetlenie i starego Soniaka DSC-H10. Staruszek, ale skubaniec robi dobre zdjęcia Do galerii rozkładam dodatkowo lampę i wyjmuje równie stare D90 (jak mam więcej czasu niż normalnie) dzieki K
.. silniczek i jego domek są już na miejscu, czekam jeszcze na elementy osłony Rama silnika jest bardzo krucha, a jej części pękają przy obróbce. Niestety Roden daje słabe wypraski no, ale cena za zestaw ma swoje prawa. Wszystkie długie i wąskie elementy jak zastrzały, podwozie etc łamie się jak ta lala. Trzeba dorabiać Ps. Finalnie silnik mam zamiar jeszcze trochę obrzygać siuwaksami pzdr K
.... nastepnie wziąłem się za skrzydełka. Trochę je przypudrowałem, aby coś tam się przebijało po aplikacji kalek Aviattica, a efekty są ..jakie są pzdr D
Dzięki Adam, Nie obyło się bez rzutów mięsem na taśmę Microsculpt jest bardziej przyjazny modelarzowi, Aviattic jest bardziej poprawny historycznie (jak mniemam), ale wymaga konkretów. Osobiście najpierw mocno zalewam powierzchnie SETem, aby można było pracować kalką i swobodnie ją pozycjonować. Jak "ślizgu" zabraknie..jest słabo. Mają gumiasty charakter i mogą się wałkować. Przy większych arkuszach (jak płat) dzielę kalkę na sekcje. pozdrawiam D
Ja też muszę się przyznać do rzucania mięsem jak kładłem te kalki cud, że się jakoś udało. Też ciąłem na kawałki te kalki. Tak mi się spodobały, że kupiłem zestaw do Fokkera E.V. Ciekaw jestem jak się położą, zwłaszcza te od kadłuba, tutaj raczej cięcie na sekcje raczej odpada.
Witam, Kalki kadłubowe położone. Postąpiłem podobnie Mocowanie łoża silnika I części frontowej to kadłuba to kolejna walka o harmonię i symetrię Po milionie dwustu tysiącach czterystu przymiarkach dopasowałem tak, że makro niedoskonałości są akceptowalne wg moich kryteriów Walka na froncie płatowca trwa pzdr K