Tomasz Borowski napisał(a):ma się wrażenie że nie ustawiłeś modelu w osi symetrii
Tomasz Borowski napisał(a):Najlepiej przyłożyć model do planów

Prometeusz napisał(a):Mam takie pytanie, czy ktoś z Was mógłby mi pomóc i wskazać źródło albo konkretną literaturę, w której są plany Ju-87 B2 i G2 z naniesionymi liniami podziałowymi i przebiegiem linii nitowania?
Prometeusz napisał(a):Witam,
Pompka zaczęła działać, to i ja też. Pobawiłem się trochę aero, siłą woli trenując drżącą z przejęcia rękę, bo i tak nowa zabawka nie dawała mi spać, więc kilka nocek trochę zawaliłem. I jak się szybko okazało, najpierw musiałem poznać prawa fizyki działające przy natrysku. Kiedy euforia minęła, to zacząłem mieć wątpliwości co do wyboru farb Vallejo Air. Głównie wybór był ze względu na gotowość tych farb do natychmiastowego użycia w aero, a nie wiedziałem, czy tak od razu na początku dam sobie radę z rozcieńczaniem farb na mleko. Po prostu zapycha się głowica w najmniej oczekiwanym momencie.

Prometeusz napisał(a):Czy ktoś posiada którąś z tych czterech części o Ju-87, i mógłby coś powiedzieć, czy w to warto zainwestować? Jak dla mnie, to kupowanie literatury, do której nie mogę zajrzeć i ocenić jej przydatności, to takie wielkie kupowanie kota w worku.
Pozdrawiam
Robert
Komandor napisał(a):Ja osobiście preferuję farby Gunze Sangyo
Okrach napisał(a):Posiadam wszystkie publikacje Kagero dotyczace Luftwaffe jakie sie dotychczas ukazaly
Jacek Bzunek napisał(a):Jeśli nie jest za późno pryśnij, nawet w formie plam, pokrywy wzierników i podobne jaśniejszym brązowoszarym preshadingiem.

Prometeusz napisał(a):Okrach napisał(a):Posiadam wszystkie publikacje Kagero dotyczace Luftwaffe jakie sie dotychczas ukazaly
I co mam powiedzieć...? Pewnie tylko to, że kiedyś będę mógł powiedzieć dokładnie to samo....Czyli co...? Warto to kupić? Bo że mieć to wiem.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 20 gości