przez piotr dmitruk » poniedziałek, 10 lutego 2014, 01:26
Zwykła folia samoprzylepna byłaby jednak zbyt gruba i sztywna, żeby odwzorować krawędzie (nie mówiąc już o polistyrenie- to nie ta skala), ale od czego mam Bare Metal Foil? Nakleiłem dwie warstwy, mam nadzieję, że nie znikną pod malowaniem.
Zrobiłem też od nowa rury wydechowe
Pozdrawiam Piotrek MOJE PORTFOLIOARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
Co ciekawe, tablica przyrządów odpowiada tej z Solo, a nie tej z Puszczyka. Trochę gruba osłona, ale wszystkie zegary producent odwzorował zgodnie z oryginałem. Ja troszkę też zwaloryzowałem. Tyłu kabiny nie zmieniałem, bo nie będzie widoczny.
Pozdrawiam Piotrek MOJE PORTFOLIOARCHIWUM X- W moich galeriach wskazana jest rozsądna krytyka modeli.
Faktycznie plany są trochę dziwne, zawierają niektóre drobne szczegóły, a pominięto wszystkie luki. Publikacja nadrabia historią, zdjęciami i rysunkami.
Piotrze, czy mógłbyś napisac parę słów na temat usuwania starej farby w płynie hamulcowym? Jak długo należy moczyc model w tej cieczy? Przepraszam za off topic, puszczyk jak na razie zapowiada się super !!!