Solo napisał(a):W modelu testowym? Nie.
Jaki model testowy ? Wiesz co to jest test ?. Zobacz w słowniku co oznacza pojęcie "test" ""testować". Co my tu testujemy ? Ciebie ? Ty siebie testujesz ile jeszcze pytań zadasz , albo ile czasu wytrzymasz bez napisania czegoś na forum ?
A może testujemy cierpliwość innych. Ile czasu jeszcze będzie można tak błąkać się po forum aż ktoś Ci zwróci uwagę ?
Już wiem. Testujemy czy za każdym razem gdy Ty zadasz pytanie znajdzie się ktoś życzliwy kto będzie Ci tej rady merytorycznej udzielał i dalej się nie połapie, że szkoda Ci tak naprawdę ich udzielać ? Bo tak naprawdę nie o problem ze sklejaniem modelu chodzi.
Siedzisz zalogowany okrągły dzień na forum i tylko czekasz, żeby coś napisać. Zwyczajnie najbardziej podoba Ci się pisanie, , a nie sklejanie. Pytasz co zrobić z malowaniem, dołączasz zdjęcie z którego widać jeszcze x więcej byków ( nierówna powierzchnia , ślady szpachli ) Ponieważ nikt Ci nie odpowiada to paluszki świerzbią i jest kolejne pytanie tym razem o przebarwieniu dyszy. I tak w kółko. Rano, południe, wieczór Solo zalogowany, gotowy zadania pytania i czegoś napisania.
Dostałeś już kilkaset rad i na podstawie nich jesteś w stanie samodzielnie skleić model, to go w końcu sklej .
Ale nie Ty będziesz dalej pytał, ględził i tak bez końca może jeszcze 20 stron wątku zejdzie.
W sklejaniu jak zwykle brak konsekwencji i odwracanie kota ogonem w zależności od sytuacji . Z jednej strony na początku napinka przy tym Crusaderze, z drugiej gadanie o testowym sklejaniu modelu. Tu rozterki jak ładnie zrobić przebarwienia, a tu straszy źle przygotowana powierzchnia modelu, ślady po kleju i szpachli.
Jak mniemam Crusader nie wychodzi jak było w planach to teraz będzie można pisać, że testowy.
A wystarczyłoby by zwyczajnie napisać ,że ten model to za wysokie na ciebie progi.
Solo napisał(a):No dobrze, skoro tak mnie od tego odwodzicie, to nie zrobię tych przebarwień.
Ale z drugiej strony - kupiłem Tamiya Weathering Set F, a tam są takie metaliczne cienie, więc może tym troszkę mógłbym nieco "zróżnicować" monotonną powierzchnię tej dyszy?
Kolejny post o niczym, byle coś napisać wyraźnie sugerujący , że to czy ktoś Ci coś radzi nie ma znaczenia.
I znów przy kolejnym pytaniu będzie ktoś kto będzie z czystej życzliwości Ci doradzał. Tylko po co, przecież i tak zrobisz po swojemu, a potem znowu zadasz pytanie.