PZL 37 A ŁOŚ I - WRZESIEŃ 1939 1/72 MASTERCRAFT Jakie farby?

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: PZL 37 A ŁOŚ I - WRZESIEŃ 1939 1/72 MASTERCRAFT Jakie farby?

Postprzez karambolis8 » czwartek, 13 stycznia 2011, 23:02

Dwa miesiące temu miałem identyczny problem jak kolega Mateusz. Zaczynałem po latach, praktycznie z zerowym doświadczeniem.

Pierwszy model pomalowałem pędzlem:
Obrazek

Drugi, kiedy już miałem aero:
Obrazek
Różnica jest kolosalna, a w międzyczasie nic innego nie zrobiłem. Malowanie aerografem jest łatwiejsze niż pędzlem. Trudniej zalać detale, maluje się szybciej i wychodzi ładniej. Dobrze wytresowana małpa pomaluje tak jak ja ;) Nic mnie nie już zmusi do malowania pędzlem. Co innego retusz czy drobne detale. Ale kolory bazowe? Nad czym się tu zastanawiać ;)
Ostatnio edytowano piątek, 14 stycznia 2011, 19:29 przez karambolis8, łącznie edytowano 1 raz
karambolis8

Reklama

Re: PZL 37 A ŁOŚ I - WRZESIEŃ 1939 1/72 MASTERCRAFT Jakie farby?

Postprzez ProMatt » piątek, 14 stycznia 2011, 18:25

Różnice widać po tych zdjęciach już na oko a pewnie jeszcze większą było by widać trzymając oba modele w ręku i oglądając z bliska,no i kolejna pozytywna opinia upewniająca mnie,że warto a nawet trzeba zakupić aero jeżeli myśli się o rozwijaniu tej pasji,po łosiu następny model będzie już malowany aero ale najpierw spokojnie :) trzeba skończyć jeden :)
ProMatt

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat