Tornado GR4 Italeri 1:48

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Re: Tornado GR4 Italeri 1:48

Postprzez Arkady72 » czwartek, 26 lutego 2009, 21:46

Obecnie model jest intensywnie brudzony i "obijany". Na koniec bedzie pokryty matem wiec te linie nie beda takie ciemne. Mam nadzieje :-> .

Obrazek

Obrazek
Tworzona dziś przyszłość będzie naszą teraźniejszością!
Arkady72

WM2

Reklama

Postprzez Lucas HS » piątek, 27 lutego 2009, 17:12

Arkady72 napisał(a):Obecnie model jest intensywnie brudzony i...

Mam wrażenie, że w końcu zacząłeś próbować coś ponad przysłowiowego washa :) Bardzo mnie to cieszy, poza tym efekt extra wyszedł! Gratulacje. Z wysokiego poziomu przeszedłeś na jeszcze wyższy...
Obrazek
Lucas HS

Postprzez dzejo » piątek, 27 lutego 2009, 20:11

Cześć

super praca, bardzo mi się podoba

Arkady72 napisał(a):Obecnie model jest intensywnie brudzony i "obijany". Na koniec bedzie pokryty matem wiec te linie nie beda takie ciemne. Mam nadzieje :-> .

cóż, chyba niestety Ciebie zmartwię. Wash po pokryciu matem najczęściej jeszcze bardziej ciemnieje...niestety. Ale jest na to fajny sposób przetestowany przeze mnie parokrotnie ;-) (np patrz mój A-6E)
Kolor bazowy rozcieńczyć w proporcji 1:10 z lakierem i delikatnie pokryć tym model, albo chociaż same linie podziałowe i to nie koniecznie we wszystkich miejscach.Przy odpowiednim "dawkowaniu" efekt może być naprawdę fajny , a dodatkowo masz kontrole nad tym jak ciemny chcesz zostawić wash
pozdrawiam
Andrzej
dzejo

Poprzednia strona

Powrót do Lotnictwo - warsztat