Za starych czasów w Elanie produkowano nici poliestrowe. Nawijam i potem smaruję cjanoakrylem, tak kilka razy do momentu uzyskania odpowiedniego profilu. W sklepach z pasmanterią można kupić takie nici, ja nawet używam ich na anteny, ale dopiero po rozwinięciu skrętu. Są diabelnie mocne.
przez SKYRAIDER » sobota, 10 października 2009, 12:22
Witam, Na dzień dzisiejszy tak wygląda Dromader 1:20 prawie przygotowany do malowania. Ze względu na organizację MP nastąpiły małe opóźnienia. Spasowanie rury wydechowej z silnikiem zajmie trochę czasu i kilkadziesiąt dupereli do przyklejenia.
Witam Wszystkich, Trochę czasu minęło, prace nad M-18 1:20 posuwają się do przodu. na dzień dzisiejszy tak wygląda. dzisiejsze malowanie jakoś wyszło. Jutro na biało jak nic nie stanie na przeszkodzie. Mam nadzieję że do końca listopada uda się skończyć.
Marku imponująca robota Szczerze podziwiam i zazdroszczę. A tak z ciekawości zapytam ile waży Obstawiam, że co najmniej dwa i pół kilograma. Pozdrawiam Darek
przez SKYRAIDER » czwartek, 5 listopada 2009, 11:59
Żebyś wiedział, czasami i 100 wentylatorów nie pomoże. Szukanie materiałów zastępczych do zbudowania tego "bydlaka" rozpalało zwoje mózgowe do białości. marek
Chyba już nie dam rady, Dromader "śni mi się po nocach" chociaż mam silnik w 1:12, to byłby kolos pod sufit ! ! ! ! ! Po nowym roku, Kruk w 1:35 Pozdrowienia Marek