To dobze, bo juz myslalem ze jestem sam z tym natrectwem. Z drugiej strony u mnie raczej zawsze lepiej wychodza te nastepne, no i przy trzecim technologia wykonania jest lepiej opanowana. Zlapalem sie tez na tym ze robie np. dwa lusterka, przyklejam, a dzien pozniej itak poprawiam to pierwsze...
przez Nacktgeboren » czwartek, 10 marca 2016, 22:21
Wszystko klejone na CA, tak jest najprościej. Początkowo miałem plan oklejania cylindra poszczególnymi drutami osobno, ale szybko przekonałem się, że to bez sensu. Przy oklejaniu głowicy sklejonymi wcześniej drutami robota idzie szybko i łatwo.
To, co pokazujesz zawsze mnie wprawia w zakłopotanie. Wszystko jest takie idealne i dopracowane. No i przy okazji dla Ciebie wydaje się takie proste... Zazdroszczę talentu!
przez Nacktgeboren » poniedziałek, 14 marca 2016, 23:22
Dzięki za słowa uznania, ale z tymi "ideałami" to przesada. Jak patrzę na niektóre warsztaty na forum - także na Wasze, to konsekwentnie dochodzę do wniosku, że jeszcze sporo się muszę nauczyć - bardzo mnie to motywuje
O kurde faja. Leżę i kwiczę. Dobrze, że w sumie chwilowo modelarstwo pie... w kąt, bo jak patrze na Twoje prace to stwierdzam, że nie ma sensu żebym się w to dalej bawił Wracam do mojego motocykla. Ale czekam na więcej od Ciebie
Moto-cyk świetny Miałem napisać, że chłodnice gotowe, ale na zdjęciach wyszło mi jeszcze kilka niedoróbek. Gołym okiem prawie niewidoczne, ale po metalizerze na pewno byłoby je widać. Przed malowaniem będą poprawione. Póki co wyglądają tak:
Skończyłem też odlewanie części silników, ale montażem zajmę się trochę później.