F-4B Phantom II 1/48 ACADEMY

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

F-4B Phantom II 1/48 ACADEMY

Postprzez Rafał Szul » niedziela, 24 lutego 2013, 13:54

Witam,

jako że F-15 pozostaje w naprawie (koty nauczyły się otwierać szafkę...) postanowiłem zrobić przerwę i zacząć kolejny warsztat. Liczę na bezlitosne wypunktowanie błędów i niewielkie porady z racji na mój mizerny (zerowy :D ) dorobek.

Modelem, który wpadł mi w oko jest F-4B wypuszczony przez firmę ACADEMY. No to jedziemy:

Krok pierwszy: kokpit
Obrazek

Oczywiście o malowaniu tablicy czy paneli według instrukcji można zapomnieć. Na szczęście w sieci można znaleźć wiele ładnych zdjęć. Po wykonaniu tego co powyżej na skanie uzyskałem coś takiego:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam,
Rafał.
Rafał Szul

Reklama

modele polskich samolotów

Re: F-4B Phantom II 1/48 ACADEMY

Postprzez Maciej Gruca » wtorek, 26 lutego 2013, 12:15

koty nauczyły się otwierać szafkę...

Toć chyba zrobiłbym z nich smalec... ;o) Na szczęście moje koty nie wykazują zainteresowań "modelarskich" : Model położony obok interesuje je w najmniejszym stopniu. Póki co... :mrgreen:
Maciej Gruca

Re: F-4B Phantom II 1/48 ACADEMY

Postprzez BOMI21 » wtorek, 26 lutego 2013, 14:36

Maciej Gruca napisał(a):
koty nauczyły się otwierać szafkę...

Toć chyba zrobiłbym z nich smalec... ;o) Na szczęście moje koty nie wykazują zainteresowań "modelarskich" : Model położony obok interesuje je w najmniejszym stopniu. Póki co... :mrgreen:

Toć kulturalne koty masz. Mój szanowny uważa wykonane dzieła za godne uwagi przedmioty do zrzucania z modelarskiego stołu :)
BOMI21

Powrót do Lotnictwo - warsztat