Bronze Green do kokpitu

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

Bronze Green do kokpitu

Postprzez Aleksander Zielony » sobota, 13 lipca 2013, 08:22

Szanowni Forumowicze,

po skorzystaniu z funkcji szukaj na forum, oraz usług Wujka Google, mam mentlik w głowie co do rzeczonego koloru, czyli Bronze Green.

Z tego co znalazłem to mamy Humbrola 75, ktoś pisze o Humbolu 117, jeszcze ktoś inny używa Tamki XF-5, w artykule Tomasza o dzbankach na stronie pme.org mamy mieszankę kolorów tamki (i chyba ten kolor mi najbardziej odpowiada, ale nie lubię mieszać).

A teraz konkretnie, mam w planach dwie B-25 (wersja C i G), proszę o informację, co do kabiny pilotów, żeby nie mieszać i użyć farb akrylowych.

Z góry dziękuję i pozdrawiam
Olek
Tak wiele modeli, tak mało czasu.
Aleksander Zielony

Reklama

Re: Bronze Green do kokpitu

Postprzez CzarekB » sobota, 13 lipca 2013, 12:56

Tutaj masz to bardzo dobrze opisane.

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2 ... _part2.htm

Bronze Green nie był kolorem standardowym lecz mieszanym wiec nie ma jednego zdecydowanego odcienia.
Czarek.
CzarekB

Re: Bronze Green do kokpitu

Postprzez Aleksander Zielony » niedziela, 14 lipca 2013, 14:04

CzarekB napisał(a):Tutaj masz to bardzo dobrze opisane.

http://www.ipmsstockholm.org/magazine/2 ... _part2.htm

Bronze Green nie był kolorem standardowym lecz mieszanym wiec nie ma jednego zdecydowanego odcienia.

Dziękuję Bartku za odpowiedź, ale właśnie ten artykuł jest powodem mojego pytania. A pytanie jest spowodowane lenistwem najwyższych lotów :mrgreen: ale zobaczę co proponuje Academy w swoim przepaku B-25G, może będzie tam kolor kabiny który mi siądzie.

Pozdrawiam
Olek
Tak wiele modeli, tak mało czasu.
Aleksander Zielony

Powrót do Lotnictwo - warsztat