P-61B Lady of the Dark DRAGON 1:72

Budujesz model, chcesz przedstawić relację z postępów w pracy, zastanawiasz się jak coś zrobić - to miejsce dla Ciebie.

P-61B Lady of the Dark DRAGON 1:72

Postprzez Mikołaj » wtorek, 3 lutego 2009, 19:44

Witam

Oto mój pierwszy wątek warsztatowy na forum, życzcie mu powodzenia, aby wyrósł długi i krzaczasty i zakończył się w galerii ;o)

Model Dragona Nr 5017, wsparty blaszkami Eduarda: exterior Nr 72476 i interior Nr 73296.
Na zdjęciach sam początek budowy, czyli moje zmagania z wnętrzem.

Obrazek
Tutaj stanowisko strzelca, po prawej gaśnica, po lewej nagrzewnica (?). Kolor wnętrza to Pactra Green Zinc Chromate, mam nadzieję, że chociaż zbliżony do rzeczywistości

Obrazek
Tutaj jeszcze zbliżenie na gaśnicę - widać przy okazji zapaskudzony podłokietnik - nic się nie ukryje przed zdjęciami :-/

Obrazek
Stanowisko pilota, zdjęcie nieco niewyraźne, ale podobna jest niestety kolorowana tablica Eduarda - wygląda nieco pusto, więc będę musiał coś dodać od siebie

Teraz zabieram się za budowę i delikatną waloryzację burt kabiny i stanowisko operatora. Potem będę prosił wszystkich zainteresowanych o rady na temat postarzenia wyglądu kabiny.

Pozdrawiam
Mikołaj

Reklama

Re: P-61B Lady of the Dark DRAGON 1:72

Postprzez kasprzyk » środa, 4 lutego 2009, 17:20

Ja napewno będę śledził ijeśli okaże się, że warto pójdę w Twoje ślady. Czekam na więcej :)
kasprzyk

Re: P-61B Lady of the Dark DRAGON 1:72

Postprzez spiton » środa, 4 lutego 2009, 21:11

Mam ten model. czeka na razie. Lubie tan samolot. Będę kibicował !!
Pozdrawiam
spiton

Powrót do Lotnictwo - warsztat