I z miejsca zacząłem go ciąć.

Solo napisał(a):No i cóż ładnego planujesz zrobić z tego faszysty?

spiton napisał(a):Dlatego hodowanie takich antyniemieckich uprzedzę jest nierozsądne i jest niczym innym jak efektem pracy sowieckich propagandzistów

Solo napisał(a):No i cóż ładnego planujesz zrobić z tego faszysty?
spiton napisał(a):Churchill powiedział kiedyś : Polacy to dziwny narów. W 1939 nie znalazł się nikt kto chciałby kolaborować z Niemcami. A sześć lat później pół narodu kolaborowało z Sowietami.
I drugi cytat. Tym razem Józef Mackiewicz.
"Niemcy zrobili z nas bohaterów a sowieci gówno"
Dlatego uwazam, ze bedac miedzy młotem(Rosji) i Kowadłwm Niemcy, nalezy stworzyc stały sojusz z jedna z tych potęg. Zdecydowanie wybieram Niemcy. Wole być bohaterem w razie czego niż gównem ,-))
I trzeba pamiętać, że nawet z największym wrogiem wypada zrobić czasem sojusz. Jak Hitler ze Stalinem ,-))
Dlatego hodowanie takich antyniemieckich uprzedzę jest nierozsądne i jest niczym innym jak efektem pracy sowieckich propagandzistów, którzy jak ognia bali się porozumienia Polski i Niemiec.
A co do Flitzera.
Samolocik ten miał mało czystą sylwetkę , zatem, żeby nie wypaść blado na tle konkurencji zaprojektowano mu trochę ciasny kadłub. Ciasna kabina, mały zbiornik, i mały przedział uzbrojenia. Postanowiłem poprawić te braki. Oblepiłem kadłub obficie poxyliną ,-)) I czekam aż stwardnieje ,-)) A twardnieje szybko !
Solo napisał(a):Popraw mnie jeśli się mylę: samolot wymyślony i zaprojektowany przez siły zbrojne faszystowskich Niemiec, w okresie gdy faszyści rządzili tym krajem, mający służyć faszystowskiej armii w prowadzeniu wojny.
Dalej uważasz, że określenie "faszystowski samolot" nie odpowiada faktom?
Solo napisał(a):Naprawdę dziwi was określanie "faszystowskim" samolotu z tego okresu, w potocznej mowie?
Z tego co czytałem i słyszałem, takie określenia za czasów wojny były na porządku dziennym.
No ale trudno, żyjcie z tym: to jest faszystowski samolot.
Powrót do Lotnictwo - warsztat
Użytkownicy przeglądający ten dział: Baidu [Spider], SnaQ i 23 gości