Vought SB2U Vindicator brał udział w tym samym konkursie na bombowy samolot pokładowy co BT-1, i tak się złożyło, że również wszedł do produkcji, choć historia pokazała, że to BT-1 był bardziej rozwojową konstrukcją(z niego wywodzi się Dauntless).
Model wydany przez Special Hobby jest z ich ostatniego wypustu, znacznie poprawionego w porównaniu do poprzedniego sprzed kilku(nastu?)lat i jak narazie nie sprawia jakiś większych problemów.
Kratownicowa konstrukcja kadłuba to nie był szczyt nowoczesności w tamtych czasach, ale za to przyjemnie się takie pudełka klei:), stąd trochę podrasowałem wnętrze, aby bardziej odpowiadało rzeczywistości(w oryginalnym modelu gdzieniegdzie dają o sobie znać uproszczenia).
Przy okazji polecam jeden patent - jak by ktoś np. potrzebował imitować wszelkiego rodzaju butle to polecam używanie elementów elektronicznych, ja tutaj np. użyłem diod przewlekanych N4148, ale przy innych wymiarach pomocne mogą się okazać rezystory, kondensatory przewlekane ale i elementy SMD(lutowane powierzchniowo) też mogą się przydać, także elementy elektroniczne to całkiem pokaźne źródło elementów modelarskich.

I po pomalowaniu i przyklejeniu do kadłuba.

Pzdr.
Jaro