marco2607 napisał(a):W tym modelu najlepszym rozwiązaniem będzie przeszczep silnika z ich wersji F lub skopiowanie nosa z modelu FM.
Święta prawda ! Nie widzę innej możliwości na odratowanie tej karykatury AZ modelu (wersje od G-2 do 14)
Krzysiek Kowalik napisał(a): Na początek małpując mózgi z innego forum zabrałem się za poprawę nosa, który jest ponoć oklapnięty i trzeba go trochę podbić. Rozciąłem kadłub za rurami i wkleiłem paski gr. 0,75mm. To samo trzeba będzie zrobić ze skrzydłem żeby je pogrubić..
Następnym razem może doczytaj Krzysztofie do końca wątek i przemyślenia końcowe -co do przeróbki-samego autora .
Konkretnie te wypraski od AZeta ,które mają udawać Bf 109G w wersjach od 2-14 ,mają oprócz sporo za długiej mordy, złe zaklinowanie skrzydła (miedzy innymi dlatego za płaski spód maski) .Jeśli dodasz dystanse w powstałe szczeliny między połówkami skrzydeł (a będziesz musiał) otrzymasz karykaturalnie gruby profil skrzydła ,co ze smutkiem przyznał na koniec sam autor wymyślonej i skopiowanej przez Ciebie przeróbki,

Z opinią jest jak z dziurą w du..ie -każdy ma swoją.