Marcin Witkowski napisał(a):Dzięki Octanowi mam nieco plastikowego złomu ze starego zestawu Fujimi, więc pomoc w drodze
Marcin Witkowski napisał(a):Kilku z nas będzie robić swój model w malowaniu Jolly Rogers, co jest mniej więcej obrazem popularności tego malowania wśród modelarzy właściwie na całym świecie. Co ciekawe jest to równie popularne wśród ludzi w muzeach w USA, którzy decydują jak przemalować posiadanego w zbiorach F-14 w przy okazji remontów. I tak, coraz więcej jest "kościstych" F-14 mimo, że większość z nich nie miała w swojej historii epizodu związanego z VF-84 czy VF-103. Nie wszystkim jak widać na powyższym zdjęciu się to podoba![]()
Wielu miłośników F-14 w USA zaczyna nawet głośno mówić, że mają dość oglądania wszędzie czaszek. Na powyższym zdjęciu widać, że jednym z nich był fan VF-143 Pukin' Dogs![]()

Marcin Witkowski napisał(a):Dzięki Octanowi mam nieco plastikowego złomu ze starego zestawu Fujimi, więc pomoc w drodze
A w ramach ciekawostki, na marginesie, jeszcze zanim ruszą działania na naszych warsztatach, coś takiego:
Kilku z nas będzie robić swój model w malowaniu Jolly Rogers, co jest mniej więcej obrazem popularności tego malowania wśród modelarzy właściwie na całym świecie. Co ciekawe jest to równie popularne wśród ludzi w muzeach w USA, którzy decydują jak przemalować posiadanego w zbiorach F-14 w przy okazji remontów. I tak, coraz więcej jest "kościstych" F-14 mimo, że większość z nich nie miała w swojej historii epizodu związanego z VF-84 czy VF-103. Nie wszystkim jak widać na powyższym zdjęciu się to podoba![]()
Wielu miłośników F-14 w USA zaczyna nawet głośno mówić, że mają dość oglądania wszędzie czaszek. Na powyższym zdjęciu widać, że jednym z nich był fan VF-143 Pukin' Dogs
wojtek_fajga napisał(a):Marcinie! Czy Ty sugerujesz, że wykonanie Tomcata w malowaniu Jolly Rogers to wiocha?

tomek_chacewicz napisał(a):Widzę, że prace ruszyły z kopyta![]()
Mam w 48 kalki do VF-103 w jubileuszowym malowaniu. Na razie będę podpatrywał Wasze poczynania ale kiedyś na pewno skuszę się na Tomcata z czaszką.
octan napisał(a):Tomku tu nie ma na co czekać trzeba brać się do roboty
Powrót do Grumman F-14 Tomcat - Maxi projekt grupowy
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość