Supermarine Attacker FB.2 (Type 392) | Trumpeter 1:48

Właśnie skończyłeś model, chciałbyś go zaprezentować - poddaj go tutaj surowej krytyce Użytkowników.

Supermarine Attacker FB.2 (Type 392) | Trumpeter 1:48

Postprzez HubertKendziorek » poniedziałek, 3 czerwca 2019, 10:39

Supermarine Attacker (Type 392) – brytyjski pokładowy samolot myśliwski i myśliwsko-bombowy powstały bezpośrednio po zakończeniu II wojny światowej. Pierwszy odrzutowy samolot wprowadzony na uzbrojenie brytyjskiego lotnictwa morskiego Fleet Air Arm (FAA), używany przez nie w latach 1951–1957.
Daleki kuzyn Spitfire... bardzo daleki, z wyglądu to na pewno.
W istocie pokrewieństwo z linią Spitfire prowadzi przez Seafang/Spiteful (którego kadłub był rozwinięciem Spitfire), po którym Attacker odziedziczył skrzydła.

Model Trumpetera, dodałem do niego żywiczne komory i podwozie od Airesa. Typowy Trumpeter, mieszanka ładnych detali i uproszczeń, spasowanie generalnie niezłe, ale okolice wlotów powietrza i zbiornik pod kadłubem łatwo się nie poddały. Pod koniec pracy wypadł mi z dłoni i spadł na biurko, wyginając antenę na nosie, zrobiłem z nią, co się dało.

Bardzo delikatne kalkomanie, ładnie się wgryzły w podłoże, ale jak już się któraś podwinęła, nie sposób było poprawić, zaliczam efekty walki z nimi do wpadek.

Model prezentuje samolot czysty, błyszczący, zadbany - tak Attacker wygląda na większości zdjęć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Z pozdrowieniami
Hubert
Zapraszam na mój blog modelarski: Kendzior's Way
HubertKendziorek

Ukraina

Reklama

Re: Supermarine Attacker FB.2 (Type 392) | Trumpeter 1:48

Postprzez Łukasz_K » poniedziałek, 3 czerwca 2019, 12:40

Ale okropnie brzydka konstrukcja, taki pingwin ślizgający się na brzuchu :P. Model bardzo fajny, choć czyściutki, ale skoro tak ma być.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
..bo zawsze są i głupsi w społeczności...
Łukasz_K

Zimna Wojna 1

Postprzez Aleksander » poniedziałek, 3 czerwca 2019, 18:24

Zgadzam się z przedmówcą - model bardzo fajny, ale jego "pierwowzór" raczej niekoniecznie.
Kudy mu do "złośnicy"!
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek Obrazek Obrazek

Aleksander Górski
..."be yourself, no matter what they say"...
Aleksander

Animal Planet

Postprzez Azawakh » wtorek, 4 czerwca 2019, 20:04

Znam ten ból jak model wypadnie z ręki i walnie o stół lub co gorsza podłogę... Tak mi się stało z Tomcatem z Italeri... Miałem podobny problem z naprawą...
I like Starfighters!
Azawakh

Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli