http://fw190.hobbyvista.com/tullis1.htm
Foka od Eduarda, mój pierwszy model w 1:48, malowany farbami Model Master RLM 74,75,76 i niebieski pas na ogonie Humbrol
Całość Hataka matowa

Redspider napisał(a):Ekspertem nie jestem, ale te krzyże na górnej powierzchni skrzydeł to... ten teges...coś nie tak.
Thalgonis napisał(a):Sorry, ale te przetarcia/obicia to wyglądają jak ... (tu takie niedomówienie...)
eldiabllo napisał(a):Redspider napisał(a):Ekspertem nie jestem, ale te krzyże na górnej powierzchni skrzydeł to... ten teges...coś nie tak.
Zgadzam się, niesymetrycznie , dałem jak było przy instrukcji, znalazłem jeszcze w necie kilka pozycji że nie były zawsze symetrycznie, ale tutaj by musieli się fachowcy od niemieckiego lotnictwa wypowiedzieć.
Redspider napisał(a):eldiabllo napisał(a):Redspider napisał(a):Ekspertem nie jestem, ale te krzyże na górnej powierzchni skrzydeł to... ten teges...coś nie tak.
Zgadzam się, niesymetrycznie , dałem jak było przy instrukcji, znalazłem jeszcze w necie kilka pozycji że nie były zawsze symetrycznie, ale tutaj by musieli się fachowcy od niemieckiego lotnictwa wypowiedzieć.
Mi chodzi o to, że zastosowałeś krzyże o złych wymiarach. Te, które masz są na kadłub. Na górną część skrzydeł są o innych proporcjach.
Podpowiem Ci nawet, że zamiast zastosować zgodnie z instrukcją krzyże z nr 18 zastosowałeś z nr 5.

Redspider napisał(a):OK.
Niesłusznie założyłem, że masz zestaw combo z JG54. Takiej instrukcji nie widziałem. Przeglądałem, wszystkie dostępne edycje Eduarda z Fw-190 A8 i czegoś takiego nie znalazłem. Bywa. Znalazłem coś takiego :
https://www.hobbysta.pl/190a-grunherz-d ... 24659.html
Stąd w moim poście informacje o pomylonych kalkomaniach.
Nie zmienia to wg. mnie, faktu, że takich krzyży nie powinieneś zastosować. Jak przeglądniesz instrukcję do tego wydania to zobaczysz różnicę, a tu właśnie są moim zdaniem prawidłowe. Instrukcja jest do pobrania w pdf-ie ze strony z linkiem.
Swoją drogą Eduard zrobił babola na prostej sprawie, dlatego doświadczeni modelarze nie ufają ślepo instrukcji.
Suma summarum trudno jest mieć do Ciebie pretensje skoro trzymałeś się tylko i wyłącznie instrukcji.
Powrót do Lotnictwo - galeria ukończonych modeli
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości